Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

109200 kr

200000 kr

Walfridsson och Pelamo klara för Vikings – Ruuskanen stannar!

Walfridsson och Pelamo klara för Vikings – Ruuskanen stannar!

Publicerat

Lagbygget för Nybro Vikings representationslag till säsongen 2022/2023 växer och kan nu presentera två nyförvärv och en kontraktsförlängning. Det är den finske centern Jesse Pelamo och backen Sebastian Walfridsson tillsammans med forwarden Markus Ruuskanen som samtliga är klara för spel i Nybro Vikings. Kontrakten är skrivna över den kommande säsongen.

Jesse Pelamo ansluter till Nybro Vikings. Den storväxte finske centern, som dagen till ära fyller 28 år, har spelat den största delen av karriären i den finska andraligan Mestis där det blivit totalt 255 matcher och 176 poäng. De senaste två säsongerna har Pelamo spelat i den franska högstaligan för Cergy-Pontoise och Nice, han har spelat totalt 65 matcher och gjort 46 poäng, fördelat på 14 mål och 32 assist. I den franska cupen har det blivit 4 matcher och 8 poäng.

– Nybro har en hög målsättning för den kommande säsongen och vill avancera till Hockeyallsvenskan. Jag är väldigt motiverad för att vara med och bidra till att uppfylla den målsättningen. Jag har hört mycket gott om föreningen och är glad för möjligheten att spela för Vikings. Jag ska göra mitt bästa för att hjälpa föreningen att uppnå målen och jag vet att Nybro är en av de bästa lagen i Hockeyettan. Jag känner några av de finska spelarna som varit i Nybro men jag ser fram emot att komma på plats och lära känna föreningen och människorna, säger Jesse.

Sebastian Walfridsson är klar för Nybro Vikings. Walfridsson blev NHL-draftad av Washington Capitals 2017 och har spelat i de svenska ungdoms- och juniorlandslagen under flertalet säsonger. Sebastian har också 111 matcher i Hockeyallsvenskan på sitt CV och kommer senast från två säsonger i Hockeyettan med Visby/Roma där han spelat totalt 86 matcher och stått för 33 poäng, fördelat på 11 mål och 22 assist.

– Jag har haft ett väldigt bra snack med Nybro redan från start och jag är väl medveten om vilket mål föreningen har inför den här säsongen, det är en resa och en möjlighet jag inte vill gå miste om. Vikings är ett topplag i Hockeyettan med höga ambitioner och jag är väldigt taggad på att få spela i Liljas Arena i vinter, säger Sebastian.

Markus Ruuskanen är klar för sin andra säsong i Nybro Vikings. Markus anslöt under försäsongen den föregående säsongen på ett tryout-kontrakt och spelade därefter till sig ett ordinarie kontrakt. Ruuskanen spelade totalt 48 matcher under säsongen och gjorde 8 poäng, fördelat på 4 mål och 4 assist.

– Jag känner att Nybro är den bästa föreningen i Hockeyettan med de bästa supportrarna. Vikings är rätt ställe för mig att ta nästa steg. Jag vill ta nästa steg individuellt både i min fysiska utveckling och på isen. För laget finns de inget annat än att gå upp i Hockeyallsvenskan, säger Markus.

Klubbchef Rasmus Aro om de senaste nyheterna i lagbygget:
– Det känns väldigt bra att kunna presentera Jesse, Sebastian och Markus som en del av kommande säsongs upplaga i Nybro Vikings representationslag. I Jesse Pelamo får vi in en stor center med en bra spelförståelse, han har bra tekningsstatistik tidigare säsonger och vi har haft honom på vår önskelista ett par år. Till kommande säsong kunde vi komma överens vilket känns väldigt spännande. Sebastian Walfridsson är en back med väldigt hög potential som trots sin ålder redan har ett starkt cv med många landskamper och några säsonger i Hockeyallsvenskan. I Nybro hoppas vi kunna hjälpa honom att utvecklas ännu mer och få se en back som bidrar över hela isen. Markus Ruuskanen gör framsteg i fysiken under sommarträningen och kommer att ta kliv på isen i vinter, vi tror mycket på Markus och det ska bli väldigt spännande att se hans fortsatta utveckling i Nybro Vikings.

Det står också klart att Oliver Nilsson, Axel Lindström, Marcus Lundberg och Jouka Juhola inte representerar Nybro Vikings den kommande säsongen. Nybro Vikings tackar Oliver, Axel, Marcus och Jouka för deras insatser i Nybrotröjan och önskar de lycka till i sina fortsatta karriärer!

Lagbygget 2022/2023

Målvakter
Robin Johansson – Kontrakt till 2023/2024
Pontus Eltonius – Kontrakt till 2022/2023

Backar
Erik Lindström – Kontrakt till 2022/2023
Viktor Bolin – Kontrakt till 2022/2023
Sebastian Walfridsson – Kontrakt till 2022/2023

Forwards
Sebastian Borg – Kontrakt till 2022/2023
Adam Persson – Kontrakt till 2022/2023
Robin Wengdahl – Kontrakt till 2022/2023
Albin Kedbrant – Kontrakt till 2022/2023
Simon Ericsson – Kontrakt till 2022/2023
Janne Väyrynen – Kontrakt till 2022/2023
Jesse Pelamo – Kontrakt till 2022/2023
Markus Ruuskanen – Kontrakt till 2022/2023

Spelare ut från 2021/2022
Fredrik Strömgren – Klar för Östersunds IK
Anton Schagerberg – Klubb ej klar
Markus Västilä – Klar för KOOVEE
Alexander Torchenyuk – Klar för HK Tambov
Simon Hansson – Klar för Visby/Roma
William Alftberg – Klar för Vimmerby HC
Oliver Nilsson – Klar för Tranås AIF
Axel Lindström – Klubb ej klar
Marcus Lundberg – Klubb ej klar
Jouka Juhola – Klubb ej klar