Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

119350 kr

200000 kr

Bidra till Nybro Vikings U- och J-verksamhet via Vikingskronan som går av stapeln den 26 februari. Anmälan finns här: Vikingskronan 2022/2023
Vikingsseger efter sent avgörande

Vikingsseger efter sent avgörande

Publicerat

Nybro Vikings inkasserade tre poäng under onsdagskvällen när Halmstad Hammers besegras med 2-1 efter ett sent avgörande signerat Janne Kettunen.

Under onsdagskvällen spelade Nybro Vikings hemmamatch i Liljas Arena mot gästande Halmstad Hammers. Det blir en jämn förstaperiod med två lag som har bra fart under skridskorna och vill framåt. Båda lagen skapar några lägen i offensiv zon men hemmalaget har de något vassare chanserna och tar också ledningen till 1-0 i slutet av perioden när Simon Hansson hittar nätmaskorna efter en fin framspelning från Robin Wengdahl.

I den andra perioden blir det mer slarvigt spel och ingen större struktur i spelet. Det blir bortalaget som gynnas mest av det och efter drygt halva perioden kvitteras matchen till 1-1. Efter kvitteringen böljar spelet mycket fram och tillbaka men det blir inga fler mål.

I den tredje perioden blir det ett ställningskrig där bortalaget känns snäppet hetare och har störst puckinnehav genom perioden. De har också ett läge i powerplay efter drygt halva perioden och i efterdyningarna pressar de på hårt för ett ledningsmål. Nybro reder ut den stormen och ikväll är det hemmalaget som har marginalerna på sin sida när de med endast tio sekunder kvar av perioden gör 2-1 genom Janne Kettunen, efter en fin framspelning av Adam Persson. Tre viktiga poäng till Vikings!

Nybro Vikings spelar nästa match på fredag den 5 november på bortais mot Karlskrona HK, nedsläpp kl. 19.00.

Nybro Vikings – Halmstad Hammers 2-1 (1–0, 0–1, 1-0)
Målen: 1-0 (15.23) Simon Hansson (Robin Wengdahl, Anton Schagerberg), 1-1 (32.52) Ludvig Levinsson (Robin Dahse, Alexander Edström), 2-1 (59.50) Janne Kettunen (Adam Persson)
Skott: 23-25 (9-8, 9-6, 5-11)
Domare: Robin Werner
Publik: 1 219
Halva Potten: Vinstnummer 5007 och Vinstsumma 5085 kr

Foto: Leif Hellerin