Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

119350 kr

200000 kr

Bidra till Nybro Vikings U- och J-verksamhet via Vikingskronan som går av stapeln den 26 februari. Anmälan finns här: Vikingskronan 2022/2023
Vikings segrade mot Skövde

Vikings segrade mot Skövde

Publicerat

Nybro Vikings besegrar Skövde IK under onsdagskvällen på bortais med 1-2.

Nybro Vikings åkte under onsdagen till Skövde för onsdagskvällens möte mot Skövde IK i Allettan Södra. I den första perioden blir det en jämn tillställning med lite fördel för bortalaget som äger mest puck och skapar några chanser i perioden. Hemmalaget är dock långt ifrån ofarliga och skapar lägen de också, bland annat ett friläge som Robin Johansson i Nybrokassen räddar. Det blir en mållös förstaperiod.

I den andra perioden öppnas spelet upp och när bortalaget slarvar i egen zon så tar hemmalaget till vara på läget och gör matchens första mål till 1-0. Nybro kämpar på och får in en kvittering genom Lukas Macklin efter bra förarbete av Adam Persson och Oliver Nilsson. Bara några minuter senare tar Vikings också ledningen till 1-2 genom Janne Väyrynen i powerplay. Skövde har sedan ett läge i powerplay men bortalaget klarar av det, i periodens sista sekund ådrar sig bortalaget också en ny utvisning som gör att hemmalaget startar den tredje perioden i powerplay.

I den tredje perioden klarar Nybro av det inledande spelet i boxplay. Resten av perioden blir tillknäppt och tiden rullar på. Vikings har ett läge i powerplay under perioden men tar inte tillvara på den chansen. Bortalaget kan hålla undan och tar med sig tre poäng hem till Nybro.

Nybro Vikings spelar nästa omgång i Allettan Södra på fredag den 4 februari när Karlskrona HK gästar Liljas Arena, nedsläpp kl. 19.00. Under nuvarande restriktioner så har vi en begränsad publikkapacitet i Liljas Arena, säkra din plats genom att köpa din biljett här!

Skövde IK – Nybro Vikings 1-2 (0–0, 1-2, 0-0)
Målen: 1-0 (22.31) Alexander Ternblad, 1-1 (27.59) Lukas Macklin (Adam Persson, Oliver Nilsson), 1-2 (30.48) PP1 Janne Väyrynen
Skott: 17-24 (6-12, 4-8, 7-4)
Domare: David Gustafsson
Publik: 404