Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

119350 kr

200000 kr

Bidra till Nybro Vikings U- och J-verksamhet via Vikingskronan som går av stapeln den 26 februari. Anmälan finns här: Vikingskronan 2022/2023
Vikings segrade i genrepet!

Vikings segrade i genrepet!

Publicerat

Nybro Vikings spelade genrep inför seriepremiären under söndagseftermiddagen och besegrar Kalmar HC med 6-2.

På söndagseftermiddagen spelade Nybro Vikings sin sista träningsmatch och därmed också genrep inför seriepremiären av Hockeyettan. Det var Kalmar HC som stod för motståndet i Liljas Arena och det blir en förstaperiod med bra fart i spelet och många mål. Nybro tar ledningen tidigt i matchen när Adam Persson hittar Hannes Johansson i powerplay. Några minuter senare utökar hemmalaget sin ledning till 2-0 när Simon Hansson vinner puck i offensiv zon och skjuter via Oliver Nilssons klubba som styr pucken i mål. Kalmar kämpar på trots underläge och är nära en reducering men istället kan Vikings bryta pucken och från mittzon får Lukas Macklin ett friläge som han utnyttjar och sätter 3-0. Hemmalaget slappnar sedan av en del och bjuder själva in bortalaget i matchen, man blir av med pucken i mittzon och det leder till ett långt anfall för Kalmars del som mynnar ut i en 3-1 reducering. I slutet av perioden får bortalaget ett läge i powerplay och med ynka sekunden kvar av perioden kommer också 3-2.

I mellanakten blir det en hel del special teams. Nybro får spela både fem mot fyra och fem mot tre i inledningen av perioden men lyckas inte utöka sin ledning. Några minuter senare är det Kalmars tur att spela powerplay men det läget stänger Nybro boxplay ned på ett effektivt sätt. Efter det är det Vikings tur igen att spela powerplay men inte heller den gången blir det något mål. Nybro har i slutet av perioden det mesta av spelet och har blandat ett väldigt, väldigt långt anfall och är nära 4-2 men perioden blir mållös.

I den tredje perioden inleder Nybro klart bäst och utökar sin ledning till 4-2 genom Hannes Johansson och strax därefter kommer också 5-2 genom Lukas Macklin. Resten av perioden består av lite smågruff och Nybros Robin Wengdahl kan till slut fastställa slutresultatet till 6-2 i tom bur.

Försäsongen är därmed över och på lördag den 2 oktober väntar seriepremiär i Liljas Arena när Nybro Vikings gästas av Karlskrona HK. Samtliga publikrestriktioner är borttagna från och med 29 september och Nybro Vikings är väldigt glada över att hälsa Er välkomna tillbaka.

Köp din biljett här!

Nybro Vikings – Kalmar HC 6-2 (3–2, 0–0, 3-0)
Mål Nybro: 1-0 Hannes Johansson (Adam Persson), 2-0 Oliver Nilsson (Simon Hansson), 3-0 Lukas Macklin (Markus Ruuskanen), 4-2 Hannes Johansson (Axel Lindström), 5-2 Lukas Macklin (Oliver Nilsson), 6-2 Robin Wengdahl
Skott: x-x (8-10, 10-2, x-x)
Domare: x
Publik: 475
Halva Potten: Vinstnummer 4787 och 2800 kr