Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

119350 kr

200000 kr

Bidra till Nybro Vikings U- och J-verksamhet via Vikingskronan som går av stapeln den 26 februari. Anmälan finns här: Vikingskronan 2022/2023
Vikings klara för Kvalserien till Hockeyallsvenskan!

Vikings klara för Kvalserien till Hockeyallsvenskan!

Publicerat

Nybro Vikings besegrar Visby/Roma under fredagskvällen är därmed klara för Kvalserien till Hockeyallsvenskan!

I den första perioden blir det inte riktigt den farten och det fysiska spelet som många förväntade inför matchen. Bortalaget får ett powerplay några minuter in i matchen men där gör hemmalaget ett strålande arbete i boxplay. När halva perioden är spelad får Nybro chansen två gånger om i powerplay men spelar med för lite fart i passningsspelet och Visby kan ganska enkelt freda sitt mål från några större farligheter. Perioden ser ut att bli mållös men Vikings spelar för mjukt i slutsekunderna och bjuder bortalaget på ett läge som leder till 0-1.

I mellanakten sätter hemmalaget upp en högre fart i spelet och några minuter in i perioden kommer kvitteringen till 1-1 genom Simon Hansson via ett skott utifrån som letar sig in. Nybro har sedan två powerplay men får inte riktigt till spelet i den spelformen men utdelning kommer ändå till 2-1 genom Roope Elimäki som trycker in ledningspucken. När lite mer än halva perioden har passerat är det Visbys tur att spela i powerplay men Vikings gör ett bra jobb där återigen. Innan perioden är slut hinner hemmalaget också att utöka sin ledning till 3-1 genom en fin spelvändning där Anton Schagerberg får pucken serverad av Fabian Ilestedt och trycker upp pucken i nätet.

I den tredje perioden spelar hemmalaget väldigt disciplinerat och ger inte bortalaget någon chans att ta sig in i matchen. Spiken i kistan kommer när Oliver Nilsson gör 4-1 i tom bur och även Roope Elimäki kan göra 5-1 i tom bur, Adam Persson står för ett hårt jobb till båda målen. Visby får in en 5-2 reduceringen innan matchens slut.

Nybro Vikings vinner kvartsfinalen med 2-0 i matcher och är därmed kvalificerade för kvalserien till Hockeyallsvenskan. Ett spelschema för kvalserien färdigställs under helgen, vi återkommer med mer information.

Matchfakta

Nybro Vikings – Visby/Roma HK 5-2 (0–1, 3–0, 2–1)

Målen: 0-1 (19.56) Ville Heikkinen (Chase Phelps, Sebastian Walfridsson), 1-1 (22.33) Simon Hansson (Robin Wengdahl, Rasmus Johansson), 2-1 (29.47) PP1 Roope Elimäki (Sameli Ventelä, Markus Palmberg), 3-1 (37.21) Anton Schagerberg (Fabian Ilestedt, Adam Persson), 4-1 (56.29) ENG Oliver Nilsson (Adam Persson), 5-1 (58.45) SH1 ENG Roope Elimäki (Adam Persson), 5-2 (59.12) Ville Heikkinen (Hampus Falk)

Domare: Oscar Niklasson.

Skott: 29-26 (9–4, 9–13, 11-9).

Publik: 8.