Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

109200 kr

200000 kr

Vikingsshoppen i Liljas Arena håller öppen vardagar 09.00 - 15.00! Vid annan önskad tid för att handla i shoppen kontakta Nybro Vikings kansli, tel 0481 - 140 71. Passa på att köpa julklapparna hos Nybro Vikings! Varmt Välkomna!
Vikings förstärker ledarstaben – Pontus Nyberg ny assisterande tränare!

Vikings förstärker ledarstaben – Pontus Nyberg ny assisterande tränare!

Publicerat

Nybro Vikings kan idag presentera Pontus Nyberg som ny assisterande tränare i representationslaget. 38-årige Nyberg kommer tillsammans med huvudtränare Mikael Tisell och målvaktstränare Malte Jacobsson bilda tränarteam säsongen 2022/2023.

Pontus Nyberg är klar som assisterande tränare i Nybro Vikings den kommande säsongen 2022/2023. Nyberg, som ursprungligen kommer från Avesta, har de senaste säsongerna bland annat basat över Trollhättans HC i Hockeytvåan och Västerviks IK J18-lag. Pontus bor tillsammans med sin familj i Växjö och har också många års erfarenhet från landslagssammanhang där han varit videocoach i Sveriges U17- och U18 lag. På meritlistan finns också två VM-guld med U18-landslaget. Från den kommande säsongen kommer Pontus att kombinera sin tjänst i Nybro Vikings med att vara huvudansvarig videocoach för det norska A-landslaget. Nyberg kommer under fyra tillfällen att vara iväg på landslagsuppdrag och vid dessa tillfällen kommer Jonny Ågren från Vikings Juniorlag att ersätta honom som assisterande tränare i representationslaget.

– I Pontus får vi in en person som brinner för hockey och sin uppgift som tränare. Han vill framåt i sin karriär och har god erfarenhet från landslagsmiljö där han agerat videocoach för juniorkronorna i flera säsonger. Från den kommande säsongen kombinerar han uppdraget i Nybro Vikings och som huvudansvarig videocoach i det norska A-landslaget. I Nybro blir han också en viktig länk mellan junior- och representationslag. Det känns som en spännande rekrytering och tillsammans med Mikael Tisell och Malte Jacobsson har vi ett starkt tränarteam, kommenterar klubbchef Rasmus Aro.

Pontus, varmt välkommen till Nybro Vikings! Hur är känslan inför ditt nya uppdrag som assisterande tränare i föreningen?
– Tack! Det ska bli grymt spännande och inspirerande. Jag ser verkligen framemot säsongen.

Vad vet du om föreningen sen tidigare? Vilka är de första intrycken av Vikings?
– Jag har ändå ganska bra koll på Nybro, jag har följt klubben lite på avstånd de senaste åren. Jag tycker att Nybro har något riktigt spännande på gång. Jag har fått ett väldigt bra första intryck av klubben, allt känns väldigt professionellt och seriöst. Jag har haft bra samtal med Rasmus (Aro, klubbchef), Kim (Ahlqvist, ordförande) och Tisell (Mikael, huvudtränare) innan vi skrev på kontraktet.

Hur ser din tränarbakgrund ut?
– Jag började som tränare tidigt då jag fick en knäskada som ung. Detta blir faktiskt min tjugoandra säsong som tränare. Jag har varit tränare på de flesta nivåer, från ungdom upp till senior. Jag har jobbat i flera olika klubbar så som Avesta BK, Leksands IF, Trollhättans HC, Växjö Lakers, IFK Ore med flera och nu senast jobbade jag i Västerviks IK. Jag har även gått hela Svenska Ishockeyförbundets tränarstege.

Vad vill du bidra med? Hur är din hockeyfilosofi? Vilken ledartyp är du?
– Jag vill bidra med hockeykompetens och analytisk feedback av vår prestation samt scouting av motståndarna. Min hockeyfilosofi är att ha en grupp där alla har en förståelse för spelidén och en rollacceptans för att vi gemensamt ska uppnå bästa resultat tillsammans. Min ledartyp är nog ganska analytisk och lugn, men det kan ju också brinna till ibland!

Du har haft en del landslagsuppdrag i Sverige, kan du berätta mer om det?
– Jag har de senaste sex säsongerna jobbat som videocoach åt olika svenska juniorlandslag. Jag har haft förmånen att representera alla landslag från U16 upp till Tre Kronor. Jag har haft förmånen att få jobba ihop med Magnus Hävelid under mina sex år på förbundet och givetvis många andra duktiga tränare. Höjdpunkten är de två VM-guld vi vann på U18-nivå 2019 och nu senast 2022. Under inledningen av kommande säsong kommer jag vara med vid två tillfällen med J20-landslaget också.

Från kommande säsong blir du huvudansvarig videocoach i norska A-landslaget, kan du berätta mer om det?
– Det ska bli en spännande utmaning att få arbeta med Norge. Jag kommer åka iväg på fyra olika turneringar under säsongen och sedan är slutmålet hockey-VM i maj. Det var den nya förbundskaptenen Tobias Johansson som ringde och frågade om jag var intresserad av att jobba ihop med honom och jag kände att det var en spännande utmaning och riktigt roligt att få göra ett ”riktigt” VM.

Nybro Vikings önskar Pontus Nyberg varmt välkommen till föreningen!