Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

119350 kr

200000 kr

Bidra till Nybro Vikings U- och J-verksamhet via Vikingskronan som går av stapeln den 26 februari. Anmälan finns här: Vikingskronan 2022/2023
Väyrynen, Persson och Wengdahl stannar – Dahlberg ansluter!

Väyrynen, Persson och Wengdahl stannar – Dahlberg ansluter!

Publicerat

Lagbygget för Nybro Vikings representationslag till säsongen 2021/2022 har fått hela fyra nya påskrifter. Det är forwarden Janne Väyrynen som är klar för en fortsättning samtidigt som Adam Persson och Robin Wengdahl också fortsätter i Nybro Vikings. Vi kan också presentera säsongens första nyförvärv som är back och heter Niklas Dahlberg.

Janne Väyrynen fortsätter i Nybro Vikings den kommande säsongen och blir dessutom Supporterspelare säsongen 2021/2022. Väyrynen anslöt till Vikings i december efter att ha inlett säsongen i den Slovakiska ligan. Det dröjde inte länge innan Janne började producera rejält med poäng och framförallt mål med sitt fruktade skott. Under seriespel blev det 16 mål och 11 assist som sedan kryddades med 9 mål och 4 assist i slutspel och kvalserie.

– I slutändan var det faktiskt ett ganska enkelt val att fortsätta i Nybro, jag njöt verkligen av att spela för föreningen och ville komma tillbaka. Jag tror vi kommer att bli ett ännu bättre lag den kommande säsongen och jag hoppas verkligen att supportrarna får komma tillbaka till Arenan. Tillsammans kan vi skapa något bra och ta oss långt! säger Janne.

Mer information om Supporterspelaren och hur det går att bidra kommer de närmsta dagarna.

Niklas Dahlberg är säsongens första nyförvärv och kommer senast från tre säsonger i Kalmar HC. Dahlberg är gotlänning i grunden och under karriären har han gjort över 400 matcher i Hockeyettan. Det har också trillat in över 130 poäng. Det är en back som är rejäl i spelet och som har en stor vinnarskalle.

– Det ska bli otroligt kul och inspirerande att få komma och spela för Nybro Vikings i vinter. Jag valde att komma till Nybro för det är en anrik förening med en stark kultur som tillhör toppskiktet i Hockeyettan och när man väger in alla dom bitarna tillsammans med alla fans, den grymma stämningen på matcherna och målsättningen som klubben har så var valet inte direkt svårt att ta. Till nästa säsong förväntar jag mig att jag personligen fortsätter utvecklas genom att varje dag ge allt på både träningar och matcher. För laget förväntar jag mig att vi har kul på resans gång och att vi strävar efter att vinna varje kväll och litar på processen för att sedan få spela långt in på vårkanten, säger Niklas.

Inför säsongen 2020/2021 skrev både Adam Persson och Robin Wengdahl varsitt 1+1 kontrakt. Det står nu klart att Nybro Vikings är överens med de båda spelarna om att fortsätta tillsammans även år två på kontrakten. Persson växte under hela säsongen och visade vilken tillgång han är för Nybro Vikings, i poängkolumnen blev det totalt 20 mål och 15 assist. Wengdahl har ett stort Vikingshjärta och under säsongen växte Robin ytterligare, han har alltid sitt hårda jobb med sig men under säsongen visade han också upp en annan sida när han gjorde sin poängmässigt bästa säsong i karriären med 7 mål och 27 assist.

Lagbygget 2021/2022

Målvakter
Robin Johansson – Kontrakt till 2023/2024

Backar
Erik Lindström – Kontrakt till 2022/2023
Niklas Dahlberg – Kontrakt till 2021/2022

Forwards
Sebastian Borg – Kontrakt till 2022/2023
Janne Väyrynen – Kontrakt till 2021/2022
Adam Persson – Kontrakt till 2021/2022
Robin Wengdahl – Kontrakt till 2021/2022