Till toppen
Vill du handla i Vikingsshoppen? Den är öppen under kansliets öppettider samt matchdagar! Varmt välkommen!
Välkommen till Nybro Vikings, Jesper Kandergård!

Välkommen till Nybro Vikings, Jesper Kandergård!

Publicerat

Trots att han endast hunnit fylla 22 år har han fler än 100 SHL-matcher på sitt cv. Jesper Kandergård har spenderat de senaste sex säsongerna i Leksands IF där han från juniorleden tagit sig hela vägen in i representationslaget. Nu väntar spel i Nybro Vikings säsongen 2023/2024.

22-årige Jesper Kandergård, som är bördig från Arvika, har signerat ett kontrakt med Nybro Vikings över säsongen 2023/2024 och blir klubbens andra nyförvärv sedan återkomsten till Hockeyallsvenskan.

Jesper Kandergård, som beskrivs som en hårt arbetande tvåvägscenter, har bland annat 108 matcher i SHL och 8 matcher i CHL. Kandergård har tillhört Leksands SHL-trupp de senaste tre säsongerna.

– Vi tror väldigt mycket på Jesper, han har ett driv att ta sig tillbaka till SHL snabbt vilket även kommer hjälpa vårt lag i vinter. Han jobbar stenhårt på såväl träning som match och vi tror att han kan blomma ut ordentligt. Det är något av en oslipad diamant!, säger Rasmus Aro.

Kandergård som nu tar ett kliv nedåt i seriesystemet för att i framtiden kunna ta två kliv framåt. Det är i Nybro Vikings han ska blomma ut, menar han själv.

– Det känns som att det blåser positiva vindar kring Nybro som förening och det känns också som en bra plats för mig som spelare att ta nästa steg i min karriär, säger Jesper Kandergård.

– Jag har fått en bra bild av Nybro och hade också ett bra snack med Tommy (Samuelsson) som gav klarhet i Nybros vision och ambitioner, som matchade mina egna förväntningar och mål. Jag ser fram emot hösten och vinterns utmaningar, avrundar han.

Lagbygget 23/24

Målvakter
Robin Johansson

Backar
Jesper Mångs

Forwards
Adam Persson
Rihards Marenis
Simon Ericsson
Nikolai Skladnichenko
Juho Liuksiala
Eero Savilahti
Jesper Kandergård