Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

109200 kr

200000 kr

Vikingsshoppen i Liljas Arena håller öppen vardagar 09.00 - 15.00! Vid annan önskad tid för att handla i shoppen kontakta Nybro Vikings kansli, tel 0481 - 140 71. Passa på att köpa julklapparna hos Nybro Vikings! Varmt Välkomna!
Utvecklingsgrupp – Vikings nya steg för Juniorverksamheten

Utvecklingsgrupp – Vikings nya steg för Juniorverksamheten

Publicerat

Inför säsongen 21/22 lanserade föreningen en satsning på J-lagen. Dels genom att presentera Jonny Ågren och Andreas Holfelt som ansvariga för J18 respektive J20. Men också genom anställningen av vår U- och J-ansvarige Niklas Gottschlich. Parallellt med detta har vi arbetat med att stärka J-lagen så väl materiellt som numerärt och i kompetens. 

Träningsdosen har stegrat, kravbilden har ökat. Föreningen är nu mogen att ta nästa steg i utvecklingen med den slutgiltiga målsättningen att ha egna talanger som tar plats i vårt representationslag.

– Vi kan inte förvänta oss att vi imorgon har en spelare från våra egna led med kontrakt i representationslaget. Men vi tar steg varje dag, varje vecka, månad och säsong. Vi har spännande ungdomar i våra J-lag och ungdomslag. Vi fortsätter nu den väg föreningen stakat ut för att nå våra mål, säger Niklas Gottschlich, U- och J-ansvarig.

I samråd med Jonny Ågren och Andreas Holfelt samt Mikael Tisell och Pontus Nyberg har en utvecklingsgrupp fastställts. Utvecklingsgruppen kommer bestå av ett antal juniorer. Utvecklingsgruppen är vad Nybro Vikings valt att kalla en ”flytande grupp” vilket innebär att ingen spelare har en fast plats i gruppen.

– Det är viktigt att följa varje enskild spelares utvecklingskurva och vad som är bäst för var och en. Det innebär att de som startar som en del i utvecklingsgruppen inte nödvändigtvis är de som avslutar i gruppen när säsongen är slut. Föreningens tränare kommer med det sagt att följa alla spelarna i J-lagen och de som bedöms ha vad som krävs kommer att få chansen. Detta ska sporra alla att anstränga sig lite mer, fortsätter Niklas Gottschlich.

Vad innebär det att vara en del i utvecklingsgruppen?

– Det medföljer naturligtvis en kravbild när det handlar om att ta hockeyn på allvar. De som är en del av gruppen måste ha ett driv att vilja utvecklas och därmed ta det jobbet som krävs. Det handlar också om att vara ödmjuk inför uppgiften. De som får den här chansen kommer i första hand vara med A-laget och träna, få veta vart ribban ligger och vad som krävs för att nå dit där våra ordinarie spelare i representationslaget är, fortsätter Gottschlich.

Anton Pettersson och Alwin Ståhlgren födda 2005 tar plats i föreningens utvecklingsgrupp som kommer träna med A-laget.

Jonny Ågren och Andreas Holfelt har beslutat att de två juniorer som startar i utvecklingsgruppen är våra två forwards Anton Pettersson och Alwin Ståhlgren födda 2005.

– Det känns inspirerande och spännande att få den här chansen. Jag har själv högt ställda mål och ska göra mitt bästa på varje träning, säger Anton Pettersson.

– Jag säger som Anton. Det ska bli otroligt roligt att få den här möjligheten. Nu väntar hårt jobb, säger Alwin Ståhlgren.

Föreningens ordförande Kim Ahlqvist om satsningen på utvecklingsgruppen.

– Jag har ett antal hjärtefrågor i föreningen och satsningen på våra barn och ungdomar är en sådan. Därför känns det extra bra att vi nu kan lansera den här utvecklingsgruppen. Att detta möjliggörs är mycket tack vare ett starkt ledarskap i våra U- och J-lag samt våra ungdomars inställning och strävan efter att ständigt bli bättre. Vi har något riktigt bra på gång men vi måste också tänka på att Rom inte byggdes på en dag. Vi tar ett steg idag, och nästa imorgon, säger Kim Ahlqvist.