Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

119350 kr

200000 kr

Bidra till Nybro Vikings U- och J-verksamhet via Vikingskronan som går av stapeln den 26 februari. Anmälan finns här: Vikingskronan 2022/2023
Uppdatering kring Ungdom- och Juniorverksamheten

Uppdatering kring Ungdom- och Juniorverksamheten

Publicerat

Innanför väggarna i Liljas Arena pågår förberedelser för den nya säsongen 2022/2023 för fullt och här kommer det senaste kring Ungdom- och Juniorverksamheten!

För ett drygt år sedan anställdes Niklas Gottschlich på en tidsbegränsad anställning för säsongen 2021/2022 som ansvarig för Ungdom- och Juniorverksamheten i föreningen. Niklas har under sin tid gjort ett väldigt gott arbete och har därför belönats med en tillsvidareanställning som trädde i kraft den 1 maj 2022. Niklas kommer att fortsätta sitt påbörjade arbete inom Ungdom- och Juniorverksamheten men också få utökat ansvar i föreningen, framförallt kring föreningens Kommunikation.

Nybro Vikings fortsätter satsningen på Ungdom- och Juniorverksamheten vilket Niklas tillsvidareanställning är ett bevis på. Det stora arbetet kring en uppdaterad röd tråd från våra yngsta tjejer och killar upp till de äldsta är på plats och heter numera Vikingavägen. Ett arbete som genomförts inom föreningen under ledning av Niklas Gottschlich och som ses som ett väldigt viktigt arbete i föreningens värdegrundsarbete där Nybro Vikings ska få fram både duktiga hockeyspelare men också vara förebilder mot barn och ungdomar utanför isen. Till den kommande säsongen hoppas föreningen också få igång en träningsgrupp för tjejer.

På Juniorsidan fortsätter den stora satsningen som inleddes för ett drygt år sedan. Jonny Ågren fortsätter som huvudtränare för J18 men tar också över Nybro Vikings Hockeygymnasium som bedrivs i samarbete med Åkrahällskolan i Nybro. En väldigt positiv satsning som i dagsläget har fyra helt nya spelare klara från andra klubbar och är i skrivande stund ca femton spelare som kommer att gå utbildningen vilket är en klar ökning mot tidigare år. Även Andreas Holfelt fortsätter som tränare i Juniorverksamheten och basar över J20-laget.

Den stora förändringen till kommande säsong i Nybro Vikings Juniorverksamhet är att föreningen arbetar för att ha två träningsgrupper för våra juniorlag, under många år har det varit en träningsgrupp gemensamt för J18 och J20. Det föreningen ser är att numerären är god och förhoppningarna är stora om att redan till kommande säsong ha en så pass bra numerär att det blir en träningsgrupp för J18 och en för J20. Mycket positivt!