Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

119350 kr

200000 kr

Bidra till Nybro Vikings U- och J-verksamhet via Vikingskronan som går av stapeln den 26 februari. Anmälan finns här: Vikingskronan 2022/2023
Två poäng i Mariestad efter straffavgörande

Två poäng i Mariestad efter straffavgörande

Publicerat

Nybro Vikings tar med sig två poäng hem från Mariestad under onsdagskvällen efter vinst 1-2 efter straffar.

Under onsdagskvällen spelade Nybro Vikings bortamatch i Allettan Södra mot Mariestad BoIS. Det är hemmalaget som är betydligt hetare i den första perioden och bortalaget får inte till mycket till spel. Mariestad är hetare över hela isen och för spelet genom perioden. Nybro sticker upp någon gång men får inte till mycket anfallsspel. I slutminuterna tar hemmalaget en logisk ledning till 1-0 som är resultatet efter första perioden.

I mellanakten blir det jämnare spel och båda lagen skapar några vassa chanser. Hemmalaget får det första läget i powerplay i matchen och där kliver Pontus Eltonius fram i Nybrokassen och ser till att hemmaledningen inte utökas. Nybro har också ett läge i powerplay och är nära en kvittering ett par gånger om men ingen utdelning kommer. Det blir en mållös period där Vikings ådrar sig en ny utvisning med minuten kvar av perioden.

I den tredje perioden startar hemmalaget i powerplay men det är Nybro som efter 36 sekunders spel kvitterar till 1-1 i boxplay. Det börjar med att Markus Västilä hittar fram med en fin passning till Fredrik Strömgren som kommer fri med målvakten som räddar men på returen är Hannes Johansson fortsatt het och trycker dit pucken. Det blir sedan en period där båda lagen spelar kontrollerat men det skapas några vassa chanser åt båda håll. Matchen går dock till förlängning och även till straffar där Pontus Eltonius gör det bra men också Eero Savilahti, Janne Väyrynen och Adam Persson som gör mål, där den sistnämnde gör det avgörande målet. Två poäng till Vikings!

Nybro Vikings spelar nästa omgång i Allettan Södra på fredag den 11 februari när Vimmerby HC gästar Liljas Arena, nedsläpp kl. 19.00. Publikrestriktionerna är borttagna och Nybro Vikings har beslutat att bjuda samtliga åskådare på FRI ENTRÉ den 11/2 och tillsammans är siktet inställt på att fylla Liljas Arena!

Mariestad BoIS – Nybro Vikings 1-2 efter straffar (1–0, 0-0, 0-1, 0-0, 0-1)
Målen: 1-0 (16.41) Albin Kedbrant (Erik Olsson), 1-1 (40.36) SH1 Hannes Johansson (Fredrik Strömgren, Markus Västilä), 1-2 GWS Adam Persson
Skott: 38-25 (11-2, 12-12, 13-8, 2-2, 0-1)
Domare: David Gustafsson
Publik: 871