Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

109200 kr

200000 kr

Tisell: ”Vi ska utveckla vår offensiv”

Tisell: ”Vi ska utveckla vår offensiv”

Publicerat

Säsongen 2021/2022 är över och resan har inletts mot säsongen 2022/2023. I början av augusti återsamlas Nybro Vikings i sin helhet och inleder då resan på nytt mot Kvalserien med slutdestination Hockeyallsvenskan. Just nu pågår ett lagbygge och i detta är klubbchef Rasmus Aro ledande. Till sin hjälp har Aro huvudtränare Mikael Tisell och övrig sportgrupp.

Hemsidan har bytt några ord med Aro och Tisell inför vad som ligger i närtid men också några korta reflektioner inför framtiden.

Rasmus Aro, hur ligger vi till?
– Känslan är ändå bra. Vi ska ha klart för oss att det bara är någon vecka sedan säsongen avslutades och det har varit ett otroligt intensivt arbete sedan i lördags, vi hade en avstämning direkt. Det var först då vi visste vilken serie vi skulle tillhöra och nu har vi det att utgå ifrån, säger Aro och utvecklar ytterligare.

– Vi har hunnit ha individuella samtal med spelartruppen. Samtidigt behöver de ha några dagar att smälta säsongen som varit innan kontraktsförlängningar intensifieras.

Hur ser det ut på nyförvärvsfronten?
– Telefonen går varm från agenter både från Sverige och utlandet. Det är väl den stora skillnaden idag mot hur det var för några år sedan när jag startade. Vi har bättre förutsättningar idag och framförallt en otroligt uppskattad vardag för spelarna. Många spelare vill tillhöra Nybro Vikings och det ska vi vara stolta över. Vi jobbar hårt för att sätta ihop en bra trupp och inom den närmsta tiden ska vi nog kunna börja presentera förlängningar och nyförvärv.

Har säsongen hunnit analyseras?
– Ja, det arbetet har vi gjort. Klubbledning tillsammans med styrelse. Vi är nära, otroligt nära att ta oss hela vägen. Det svider fortfarande men nu måste vi visa framåtanda. Vi ska spela den typen av matcher även nästa säsong.

Mikael Tisell kom till Nybro Vikings för tre år sedan och har stor del i den fina resa Nybro Vikings har gjort från att vara ett mittenlag i Hockeyettan till ett etablerat topplag. Under Tisells första år tog säsongen slut i playoff – men därefter har det blivit två raka kvalserier. Nu inleder Tisell sin fjärde raka säsong i klubben.

Hur känns det så här en drygt vecka efter att säsongen tagit slut?
– Det går inte sticka under stolen med att vi hade hoppats att säsongen hade slutat annorlunda. Men vi är redan inne i maj månad och vi måste hoppa upp i sadeln igen. Det finns en stor revanschlusta.

Vad vill du, tillsammans med din ledarstab, utveckla till nästa säsong?
– Jag sitter mitt i min egen analys så det är något tidigt att säga. Men jag och klubben är överens om att vi vill att vi jobbar för en utvecklad offensiv över hela banan i spelet från backar upp till forwards. Vi har bra siffror i gjorda mål där vi och ett lag till gör flest mål i Allettan södra och vi gör också flest mål framåt i Kvalserien men det finns saker i helheten att utveckla.

När drar försäsongen igång igen?
– Nu är spelarna lediga ett litet tag. Om några veckor drar vi igång fysträningen och i början av augusti drar vi igång på is.

Under den närmaste tiden kommer fler uppdateringar om Nybro Vikings verksamhet 2022/2023. Inom kort startar försäljning av medlemskap, säsongskort och insamling för supporterspelaren. På marknadssidan är föreningen igång med kontakter med befintliga och nya partners. Nybro Vikings ser med tillförsikt fram emot säsongen 2022/2023!