Till toppen
Vill du handla i Vikingsshoppen? Den är öppen under kansliets öppettider samt matchdagar! Varmt välkommen!
Tisell: ”Väyrynen är tillbaka”

Tisell: ”Väyrynen är tillbaka”

Publicerat

Nybro Vikings startade Allettan med att besegra Huddinge IK med 6-0 i Liljas Arena. Under onsdagskvällen väntar föregående säsongs Kvalseriemotståndare Mariestad BoIS på bortais. Ett mycket glädjande besked är att Janne Väyrynen är redo för comeback efter den långa skadefrånvaron.

Datum: Onsdag den 8 december
Nedsläpp: 19.00
Arena: Mariehus Arena
Livesändning: Matchen livesänds via Mariestads livesändning!

Hemsidan tog ett snack med Huvudtränare Mikael Tisell:

Det blev en härlig 6-0 seger i premiären mot Huddinge. Hur summerar du matchen?

– Vi kom ut samlat och med bra energi vilket vi vill göra. Vi tog över matchen mer och mer, särskilt i den andra perioden då vi också gör några mål. I den tredje perioden har vi ett stort puckinnehav och vi fortsätter att anfalla. Helhetsmässigt var det en bra insats från vår sida.

En hållen nolla, sex mål framåt kryddat med ett bra boxplay och tre mål i powerplay. Det är fyra saker som känns positivt?

– Absolut. Vi var stabila i försvarsspelet och vårt boxplay klev verkligen fram när vi behövde det. Vi hade också en bra utdelning i powerplay vilket var kul.

Nästa match väntar mot förra säsongens motståndare i Kvalserien till Hockeyallsvenskan, Mariestad BoIS. Tankar inför matchen?

– De senaste säsongerna har vi haft några tuffa matcher oss emellan och det finns en hel del spelare från båda lagen som varit med rätt länge och spelat mot varandra. Mariestad är ett bra lag som vann sin grundserie och vi förväntar oss inget annat än en härlig utmaning.

Till sist, vad är status i truppen? Det ryktas om en comeback?

– Det stämmer, det är såklart kul att Janne Väyrynen är tillbaka. Han är laddad och har längtat efter detta. I övrigt finns någon spelare med sjukdom som är tveksam till spel.

Lycka till och kör hårt!

– Tack så mycket!