Till toppen
Vill du handla i Vikingsshoppen? Den är öppen under kansliets öppettider samt matchdagar! Varmt välkommen!
Tack för allt, Robin Wengdahl!

Tack för allt, Robin Wengdahl!

Publicerat

För Robin Wengdahl har det blivit 9 säsonger med A-lagshockey i Nybro Vikings. Efter att ha krönt karriären med ett avancemang till Hockeyallsvenskan väljer den populära centern tillika Nybro Vikings egen viking att avsluta sin aktiva spelarkarriär.

2006 tog Robin Wengdahl sina första skär i det som då hette Victoriahallen. Då i Nybro Vikings ungdomsverksamhet. Sedan dess har Nybro Vikings egen viking vunnit mångas hjärtan i Liljas Arena.

Vid klockan 18.30 den 22 april stod Robin Wengdahl på isen i Liljas Arena. Som en vinnare. Som en av de hjältar som tagit Nybro Vikings IF till Hockeyallsvenskan igen efter 14 år i Hockeyettan. Nybro Vikings viking. Nybro Vikings hjälte.

Men nu är det slut. Matchen den 22 april blev Robin Wengdahl sista som aktiv spelare. Skridskorna läggs på hyllan och annat väntar bortom horisonten.

– Robin är verkligen definitionen av vad klubbhjärta står för. Han har alltid satt laget före jaget och varit så mycket mer än en ishockeyspelare för Nybro Vikings, säger Rasmus Aro och fortsätter:

– ”Wengan” har varit stort bidragande till att Nybro Vikings idag är en förening i Hockeyallsvenskan och det glädjer mig något enormt att han fick uppfylla sin dröm genom att föra upp föreningen i Hockeyallsvenskan. Jag önskar honom ett stort lycka till i framtiden och hoppas vi får se honom engagerad i föreningen på något sätt!

#14 Wengdahl har under sina 9 säsonger i Nybros representationslag spelat hela 385 matcher och på dessa har det blivit 42 mål och 100 assist. Totalt 142 poäng.

Robin Wengdahl:

”Vart ska jag börja… 2003 gick jag på min första match i Victoriahallen. 2006 spelade jag min första match i Nybro Vikings ungdomsverksamhet som jag tillhörde i 3 säsonger. 2013 skrev jag på mitt första kontrakt som spelare i Nybro Vikings representationslag. Resten talar för sig. Vad jag fått vara med om. Jag är så tacksam för den familj jag fått här i denna föreningen. Staden som blivit och alltid kommer vara mitt hem. Tack Nybro Vikings IF för ni alltid trott på mig. Alla spelare, ledare och personal kring A-laget som gett mig chansen år efter år att jaga min dröm. Spela upp Nybro i Hockeyallsvenskan.

Till er Vikings Support. Till er alla fans, folk som arbetar kring Nybro Vikings. All kärlek och support ni gett mig. Jag har känt mig bortskämd. Hur ni fått mig att trivas varje dag. Gjort att jag aldrig någonsin mer velat spela för någon annan förening än Nybro. Det är er förtjänst. Ni har lärt mig vad det innebär att spela för Nybro Vikings IF. Och tillslut gjorde vi det! Vi fick vinna tillsammans! Vi tillsammans är Nybro Vikings IF!

Slutligen. Stort tack till min familj som alltid ställer upp på mig och offrar så otroligt mycket tid för att jag ska få följa min dröm. Utan dem är ingenting möjligt! Tack för allt!”

Tack Robin Wengdahl för dina stora insatser på och utanför isen. När hösten kommer blir det en avtackning på isen i Liljas Arena i samband med en match. För oss är du en av våra största hjältar. Tack!