Till toppen
Vill du handla i Vikingsshoppen? Den är öppen under kansliets öppettider samt matchdagar! Varmt välkommen!
Tack för allt, Erik Lindström!

Tack för allt, Erik Lindström!

Publicerat

Efter 11 säsonger i Nybro Vikings-tröjan väljer nu trotjänaren och tidigare lagkaptenen Erik Lindström att lägga skridskorna på hyllan. Att ta Nybro Vikings till Hockeyallsvenskan var det sista han gjorde som aktiv spelare.

Inför säsongen 2012/2013 skrev en ung Erik Lindström på kontraktet som gjorde honom till Nybrospelare. Det han inte visste då var att han elva säsonger senare etablerat sig i Nybro stad, blivit en ledare på isen i Liljas Arena och till sist starkt bidragande till att Nybro Vikings 2023/2024 spelar i Hockeyallsvenskan.

Men nu tar det slut. Erik Lindström har beslutat sig för att avsluta den aktiva hockeykarriären och satsa på familjen och civilt jobb.

– Erik har genom alla år verkligen visat vilket stort klubbhjärta han har för Nybro Vikings. Han har varit med om både motgångar och framgångar men alltid stått längst fram i ledet och kämpat för klubbmärket. All heder för det!, säger Rasmus Aro och fortsätter:

– Erik förtjänade verkligen att vara med och föra upp Nybro Vikings i Hockeyallsvenskan, han har varit med på hela resan och bidragit på och utanför isen. Jag önskar honom ett stort lycka till i framtiden och hoppas vi får se honom engagerad i föreningen på något sätt!

Backbjässen #50 Lindström har under sina 11 säsonger i klubben hunnit spela 441 matcher i Hockeyettan. På dessa har det blivit 234 poäng fördelat på 39 mål och 195 assist.

Erik Lindström:

Jag vill rikta ett stort tack till alla inom föreningen, fans och min familj som stöttat mig och laget genom alla dessa år. Ni är utan tvekan Sveriges bästa fans. Helt magiskt vilken inramning det varit i Liljas Arena i sina bästa stunder! Det finns så många härliga minnen jag kommer bära med mig resten av livet. Jag kommer till exempel ihåg en säsong när vi skulle upp till Norrland i play off. När vi hade åkt upp med buss till Örnsköldsvik dagen innan för att ha isvärmning på morgonen. När man klev ut på isen där på morgonen möttes vi av ett helt gäng med Nybrofans som stod o sjöng på läktaren under träningen, det var mäktigt att se. Ni fans har verkligen följt oss överallt och stöttat oss genom alla år och ni ska veta att man verkligen känt detta. Ni ligger verkligen till grund för att vi tillsammans lyckades ta steget upp till hockeyallsvenskan igen och Nybro förtjänar ett lag där.

Men det största tack vill jag ge till min sambo Michaela som funnits där i alla år för mig och även gett mig en gåva för livet. För detta är också en hockeysäsong jag aldrig kommer glömma av andra anledningar än avancemanget till hockeyallsvenskan och det största som hänt mig i livet är att jag blev pappa. Så nu börjar nya utmaningar för mig.. Tack för mig och vi ses i Liljas Arena till hösten!

Nybro Vikings tackar Erik Lindström för sina stora insatser i föreningen och kommer att hålla en avtackning på isen i Liljas Arena i samband med en match i höst. För oss är du en av våra största hjältar. Tack!