Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

119350 kr

200000 kr

Bidra till Nybro Vikings U- och J-verksamhet via Vikingskronan som går av stapeln den 26 februari. Anmälan finns här: Vikingskronan 2022/2023
Strömgren: ”Göra en lika stark insats igen”

Strömgren: ”Göra en lika stark insats igen”

Publicerat

Nybro Vikings tog en viktig seger under torsdagskvällen i Kvalserien till Hockeyallsvenskan. Under lördagseftermiddagen väntar nästa batalj och denna gång är det Östersunds IK som väntar på bortais.

Datum: Lördag den 16 april
Nedsläpp: 16.00
Arena: Östersund Arena
Livesändning: Matchen livesänds via Östersunds livesändning. Matcherna på Hockeyettan Play går endast att se för dig med ett giltigt månadsabonnemang. Har du inte det, tittar du på matcherna på Aftonbladet Plus!

Hemsidan tog ett snack med centern Fredrik Strömgren:

En stark vändning och tre viktiga poäng mot Väsby. Hur summerar du matchen?

– Det var en otroligt skön seger! Att vända ett 0-3 underläge på hemmaplan med fansens starka stöd var ruggigt skönt. Att dessutom göra det med bara 15 utespelare var en riktigt stark insats.

Du är inne på det, många spelare var borta och endast 15 utespelare var tillgängliga. Hur är det att spela på tre kedjor istället för fyra?

– Det blir såklart att man behöver tänka till och vara smart på isen så man inte gör massa onödiga åkningar. Samtidigt så måste man ju följa vår vanliga gameplan så det är hårfina avvägningar. Sen är det ju otroligt roligt med mycket speltid och det var inget man behövde klaga på senast!

Under lördagen väntar flygresa till dina hemtrakter och en ny viktig match. Tankar inför det?

– Det ska bli superroligt! Vi ska pröva att göra en lika stark insats igen oavsett hur lite folk vi är så det kommer bli superkul. Lite extra kul blir det såklart också personligen att få spela i min gamla hemmaarena och inför familj och släkt, det hör ju inte till vanligheterna! Vi i laget är otroligt tacksamma till alla supportrar som bidragit och gjort resan med flyg möjlig för oss, stort tack!

Lycka till och kör hårt!

– Tack så mycket!

Nybro Vikings har varit och är fortsatt sjukdomsdrabbade i truppen. Till lördagens match väntas någon eller några spelare kunna vara tillbaka i spel.