Till toppen
Vill du handla i Vikingsshoppen? Den är öppen under kansliets öppettider samt matchdagar! Varmt välkommen!
Simon Hellholm är klar!

Simon Hellholm är klar!

Publicerat

Nybro Vikings IFs lagbygge inför säsongen 2017/18 har klart med en ny forward. Det är Simon Hellholm som har skrivit på ett kontrakt. Förra säsongen spelade han för Linköping HC i J20 Superelit och SHL, han spelade även för Västerviks IK i Hockeyallsvenskan. Simon har Linköping HC som moderklubb och har vandrat hela vägen upp till A-laget. Under säsongen var Simon även lagkapten för Linköpings J20-lag.

– Det känns självklart jättebra att komma till Nybro. Jag tror att det kommer bli ett bra steg i min utveckling. Det blir också min första riktiga flytt från Linköping vilket blir spännande, säger Simon.

Huvudtränare Andreas Holfelt om nyförvärvet:
– Simon är en forward som har känt på spel både i SHL och Hockeyallsvenskan. Han är en tvåvägsforward med bra fart på skridskorna och vi tror att han kommer att passa in bra i Nybro, säger Andreas Holfelt.

Simon spelade 30 matcher under säsongen i J20 Superelit och stod för 20 poäng, fördelat på 7 mål och 13 assist. Han gjorde 19 matcher i SHL och även 14 matcher i Hockeyallsvenskan där det blev två poäng totalt, fördelat på 1 mål och 1 assist. Kontraktet är skrivet på ett år. Nybro Vikings IF hälsar Simon varmt välkommen till föreningen!

Det står också klart att Nybro förlänger kontraktet med assisterande tränaren från förra säsongen Jerker Jonsson. Jerker har varit delaktig i föreningen i många år och gjorde sin första säsong som assisterande tränare i A-laget förra säsongen.

– Det känns bra att det är klart. Jag och Andreas Holfelt hade ett mycket bra samarbete under föregående säsong och det är ett spännande lagbygge som pågår och vi vill fortsätta där vi avslutade förra säsongen och ta oss ännu längre, säger Jerker.