Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

119350 kr

200000 kr

Bidra till Nybro Vikings U- och J-verksamhet via Vikingskronan som går av stapeln den 26 februari. Anmälan finns här: Vikingskronan 2022/2023
Savilahti, Strömgren och Nilsson stannar!

Savilahti, Strömgren och Nilsson stannar!

Publicerat

Lagbygget för Nybro Vikings representationslag till säsongen 2021/2022 har tre nya påskrifter klara. Det är forwardssidan som fylls på med Eero Savilahti och Fredrik Strömgren som har förlängt sina kontrakt. Det står också klart att förra säsongens lån Oliver Nilsson har skrivit kontrakt med Nybro Vikings över den kommande säsongen.

Eero Savilahti fortsätter i Nybro Vikings den kommande säsongen likt landsmannen Janne Väyrynen. Savilahti anslöt till Vikings i mitten av december efter att ha inlett säsongen i finska Mestis. Tillsammans med Väyrynen blev de ett fruktat anfallsvapen för Vikings och Eero sköt 14 mål och 7 assist under seriespelet. I slutspel och kvalserie blev det ytterligare 3 mål och 6 assist.

– Jag är väldigt glad över att spela i Nybro även den kommande säsongen, jag älskar att spela för klubben! Mina förväntningar är höga på säsongen och det stora målet är såklart att ta steget upp i Hockeyallsvenskan. Jag hoppas verkligen vi får tillbaka supportrarna i Arenan nästa säsong!, säger Eero.

Fredrik Strömgren stannar i Nybro Vikings minst en säsong ytterligare. Strömgren, som under säsongen var assisterande lagkapten, hade en bra höst och stod för 8 mål och 9 assist. I Allettans premiärmatch var sedan olyckan framme för Fredrik som fick ett skott på fotknölen som tog så pass illa att de flesta prognoser visade att säsongen var över. Lite mirakulöst var Strömgren dock tillbaka i spel i slutet av säsongen och kunde spela både slutspel och kvalserie där det blev ytterligare 3 assist.

– Det känns fantastiskt bra att få vara en Viking ett år till! Den resan vi är inne på med laget, föreningen och supportrarna är såklart en resa man vill vara med på hela vägen och förhoppningsvis kan vi göra en ännu bättre säsong. För egen del hoppas jag att jag får spela hela säsongen utan något skadeavbrott och kunna vara med och bidra på isen. Jag hoppas även att Corona-situationen lättar så att vi kan få se alla supportrar i Liljas Arena nästa år!, säger Fredrik.

Oliver Nilsson är klar för Nybro Vikings den kommande säsongen. Lånet från Tingsryd under säsongen 2020/2021 har nu skrivit kontrakt med Vikings. Oliver gjorde sin första match i januari och var sedan med resten av säsongen där han visade upp en sida med hårt jobb och ju längre säsongen gick så kom också mer och mer självförtroende. Under Allettan blev det 3 mål och 2 assist. I slutspel och kvalserie blev det fina 6 mål och 2 assist.

– Det känns väldigt kul och inspirerande att spela i Nybro nästa säsong! En satsande klubb som vill framåt och att få vara med på den resan var det svårt att säga nej till. Mina förväntningar inför nästa säsong är att vi ska vara ännu bättre och att vi ska vara med och slåss om en plats i Hockeyallsvenskan, samt fortsätta att spela en rolig och fartfylld hockey som jag tycker Nybro står för!, säger Oliver.

Lagbygget 2021/2022

Målvakter
Robin Johansson – Kontrakt till 2023/2024

Backar
Erik Lindström – Kontrakt till 2022/2023
Niklas Dahlberg – Kontrakt till 2021/2022

Forwards
Sebastian Borg – Kontrakt till 2022/2023
Janne Väyrynen – Kontrakt till 2021/2022
Adam Persson – Kontrakt till 2021/2022
Robin Wengdahl – Kontrakt till 2021/2022
Eero Savilahti – Kontrakt till 2021/2022
Fredrik Strömgren – Kontrakt till 2021/2022
Oliver Nilsson – Kontrakt till 2021/2022