Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

133010 kr

200000 kr

Vill du handla i Vikingsshoppen? Den är öppen under kansliets öppettider samt matchdagar! Varmt välkommen!
Savilahti: ”Mitt första derby”

Savilahti: ”Mitt första derby”

Publicerat

Genrep! Nybro Vikings spelar sin sista träningsmatch under söndagseftermiddagen när Kalmar HC kommer på besök. På lördag den 2 oktober är det seriepremiär och vi satsar på ett fullsatt Liljas Arena!

Från och med seriepremiären lördag den 2 oktober kan vi återigen fylla läktarna i Liljas Arena – Säkra din plats under säsongen genom att köpa säsongskort! Köp din biljett till seriepremiären här!

Datum: Söndag den 26 september.
Nedsläpp: 16.00.
Arena: Liljas Arena.
Biljetter: Köp din biljett här!
Livesändning: Matchen livesänds via Nybro Vikings livesändning!

Hemsidan tog ett snack med Eero Savilahti:

Vad säger du om den senaste matchen mot Vimmerby?

– Jag tycker det var bra fart i den senaste matchen men vi är inte nöjda med resultatet. Vi har några grejer som vi behöver lyfta och en av de sakerna är special teams, vi hade många powerplay i matchen och gör vi ett eller två mål till i den spelformen så blir matchen annorlunda.

Sista träningsmatchen för säsongen, hur summerar du försäsongen?

– En väldigt lång försäsong. Jag är mer van vid att det kanske är 4 veckors försäsong och sedan drar allvaret igång. Nu har vi haft 8 veckor här. Det har dock varit bra att ha mycket tid tillsammans med laget och alla de nya spelarna, det har också varit bra för oss att känna på många lag från Hockeyallsvenskan. Det lär vi oss av och kan ta med oss in i vår egen säsong. Men nu ser vi verkligen framemot att ligan startar!

Några ord inför matchen mot Kalmar?

– Ett nytt lag att möta för egen del och det blir mitt första derby i Nybro, det ser jag framemot, såna matcher älskar man!

Lycka till i morgondagens match!

– Tack så mycket!

I truppen börjar det ljusna en del på skadeläget då både Markus Västilä och Viktor Bolin är tillbaka på isen i träning. Västilä vilar även i söndagens match men kör fullt på träning. Viktor Bolin är lite längre ifrån att vara matchredo. Janne Väyrynen kommer vara borta ungefär ett par månader framöver.