Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

119350 kr

200000 kr

Bidra till Nybro Vikings U- och J-verksamhet via Vikingskronan som går av stapeln den 26 februari. Anmälan finns här: Vikingskronan 2022/2023
Samuli Kivimäki är klar!

Samuli Kivimäki är klar!

Publicerat

Nybro Vikings IF har klart med ett nyförvärv på forwardssidan. Det är den finländske forwarden Samuli Kivimäki som har skrivit på ett kontrakt med Nybro. Samuli är en rutinerad och välmeriterad forward med ett riktigt bra skott.

Samuli Kivimäki är 29 år gammal och kommer från Vaasa i Finland. Han är en stor forward som är högerfattad och besitter ett bra skott. På meritlistan finns 176 matcher i Liiga som är Finlands motsvarighet till SHL. Han har också 112 matcher i Mestis som är Finlands motsvarighet till Hockeyallsvenskan. I Liiga har han producerat 55 poäng och i Mestis 96 poäng. Samuli har tidigare haft en knäskada som höll honom borta från hockeyn under ett par säsonger. Under årets säsong har han återigen börjat spela och startade säsongen för Malax IF i II-divisioona i Finland där det blev 6 matcher och 24 poäng innan han värvades av Asplöven HC i den Norra Hockeyettan. I Asplöven blev det 6 matcher och 6 poäng.

Huvudtränare Andreas Holfelt om nyförvärvet:
– Vi har under säsongen haft som mål att hitta en forward som förstärker vårt lag. Samuli Kivimäki känns som en bra pusselbit för oss och det är en spelare med näsa för målet. Han tar mycket skott under matcherna och har också ett riktigt bra skott. Han är bra på att skydda pucken och kommer att bidra med rutin. Ett mycket spännande nyförvärv helt enkelt, säger Andreas Holfelt.

Samuli har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen och gör sin första träning med laget under måndagseftermiddagen. Nybro Vikings IF hälsar Samuli varmt välkommen till föreningen!

Foto: Asploven.com