Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

109200 kr

200000 kr

Vikingsshoppen i Liljas Arena håller öppen vardagar 09.00 - 15.00! Vid annan önskad tid för att handla i shoppen kontakta Nybro Vikings kansli, tel 0481 - 140 71. Passa på att köpa julklapparna hos Nybro Vikings! Varmt Välkomna!
Pontus Nyberg på landslagssamling – Ågren ersätter!

Pontus Nyberg på landslagssamling – Ågren ersätter!

Publicerat

Parallellt med uppdraget som assisterande tränare i Nybro Vikings agerar Pontus Nyberg även videocoach på landslagsnivå. Senare i höst kommer Nyberg att ta över huvuduppdraget som videocoach i det norska A-landslaget som arbetar mot VM 2023.

Men dessförinnan ska Pontus Nyberg avsluta sin sejour i det Svenska J20-landslaget. Under hela denna vecka kommer Pontus Nyberg befinna sig på landslagssamling tillsammans med förbundskapten Magnus Hävelid och övrig ledarstab. Därefter är det Norges A-landslag som gäller.

– Jag har varit med på hela resan med det här laget och det känns såklart vemodigt att det här är sista samlingen när JVM spelas i december. Samtidigt känns det jättespännande med Norge och VM i maj nästa år, säger Pontus Nyberg.

Hur ser veckan ut? 
– Vi har samling idag och tränar i Uppsala måndag och tisdag. Sedan åker vi över till Rovaniemi för att spela en fyrnations-turnering mot Finland, Tjeckien och Slovakien. Många av de som är med på den här samlingen kommer att vara med i det laget som spelar JVM med start i julhelgen. Jag har varit med på hela resan med det här landslaget så det känns förstås lite vemodigt, säger Nyberg.

Och efter detta väntar Norge?

– Ja, det ska bli jättespännande med Norge och få arbeta mot VM i maj. Vi har vår första samling tillsammans i november.

När Pontus Nyberg befinner sig på landslagssamlingar kommer föreningens J18-tränare Jonny Ågren att ta ett kliv upp och vikariera för Nyberg.

– Redan när vi förde en dialog med Pontus i våras så samtalade vi med Jonny om detta. Det känns som en väldigt bra intern lösning. ”Tisse” och Jonny känner varandra väldigt väl. Jonny arbetar nära A-laget idag genom J-laget och därför blir det ingen längre startsträcka utan Jonny kan kliva in med sin kunskap under de veckor Pontus är på landslagssamlingar, säger klubbchefen Rasmus Aro.

På onsdag klockan 19.00 gästar Karlskrona HK Liljas Arena. Har du inte säkrat din biljett? Gör det! Du kan köpa din biljett här!