Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

109200 kr

200000 kr

Vikingsshoppen i Liljas Arena håller öppen vardagar 09.00 - 15.00! Vid annan önskad tid för att handla i shoppen kontakta Nybro Vikings kansli, tel 0481 - 140 71. Passa på att köpa julklapparna hos Nybro Vikings! Varmt Välkomna!
Pekka Virta klar som ny huvudtränare!

Pekka Virta klar som ny huvudtränare!

Publicerat

Nybro Vikings välkomnar Pekka Virta som ny huvudtränare i föreningens representationslag. 53-åringen har signerat ett avtal som gäller för säsongen 2022/2023 och kommer tillsammans med Pontus Nyberg och Malte Jacobsson att utgöra tränarteamet.

– Vi är mycket nöjda med att kunna presentera Pekka Virta som ny huvudtränare hos oss. Det är en av Europas bästa tränare som nu ska jobba tillsammans med våra killar på isen, säger Kim Ahlqvist, styrelseordförande i Nybro Vikings.

Pekka Virta kommer senast från uppdraget som huvudtränare i Saipa i den finska högstaligan Liiga. Nybro Vikings blir nu en ny utmaning för Pekka som tidigare aldrig varit ledare för en klubb i Sverige.

Pekka har sedan säsongen 06/07 tränat lag olika lag i den finska högstaligan Liiga där han fått fira stora framgångar vid flera tillfällen. Senast säsongen 20/21 ledde han Lukko till det finska ligaguldet. Samma år korades han till Årets tränare (Kalevi Numminen Trophy) i Liiga. Säsongen 16/17 firade han framgångar tillsammans med KalPa då han bärgade en silvermedalj i den finska högstaligan. Även då fick han motta Kalevi Numminen Trophy.

– Pekka är en tydlig, motiverande och kravställande ledare. Han förespråkar en puckkontrollerad ishockey med fart. Han vill se initiativ och kreativitet, säger Rasmus Aro, klubbchef i Nybro Vikings och fortsätter:

– För Nybro Vikings är detta en prestigevärvning och det känns väldigt spännande!, avslutar Rasmus Aro.

Pekka Virta är på plats i Nybro och tar över laget från och med tisdagen den 22 november. Därmed kommer han, tillsammans med övrig ledarstab, att leda Nybro Vikings i derbyt mot Kalmar HC.

Foto: Liiga.fi