Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

133010 kr

200000 kr

Vill du handla i Vikingsshoppen? Den är öppen under kansliets öppettider samt matchdagar! Varmt välkommen!
Pekka Virta inför semifinalerna: ”Hoppas publiken står bakom laget”

Pekka Virta inför semifinalerna: ”Hoppas publiken står bakom laget”

Publicerat

På lördagen klockan 16.00 släpps pucken i Liljas Arena när Nybro Vikings drabbar samman med Vimmerby. Valen till semifinalerna genomfördes under lunchtid på torsdagen och det var efter att Väsby valt Halmstad och Kalmar valt Sundsvall som Nybro valde Vimmerby.

Matcherna mot Vimmerby HC har genom åren tenderat att vara intensiva bataljer mellan två lag som inte vill vika en tum. Något annat lär man troligtvis inte få se heller nu när det nalkas slutspel.

Nybrovikings.com har tagit en pratstund med Vikingstränaren Pekka Virta inför semifinalerna som beskriver sina känslor kring Vimmerby, publiken, träningar och mycket mer.

– Min känsla inför semifinalen är bra. Men jag ska vara ärlig och säga att den långa vilan här har varit en utmaning för hockeyabstinensen är hög. Nu ser alla fram emot att äntligen få dra igång det här, säger Pekka Virta, huvudtränare i Nybro Vikings IF.

KÖP BILJETT TILL LÖRDAGEN OCH SÖNDAGENS SEMIFINALER HÄR!

Det blev Vimmerby. Vad vet du om dem?

– Ja, det stämmer. Vimmerby är ett lag vi har mött tidigare och vi känner varandra väl. Men Rasmus som sportchef och vi tränare har arbetat intensivt här nu med att få en så god bild av Vimmerby som bara är möjligt. Det känns som vi har bra koll, säger Pekka Virta, och fortsätter:

– Sedan gäller det att värdera bland informationen vi får fram om våra motståndare. För till sist är det ändå vår egen prestation i matchen och inte motståndarens som räknas. Nu behöver vi fokusera på vårt eget spel, det är det viktigaste i slutändan anser jag.

Slutspel vankas. Fullsatt i de två senaste matcherna och det vankas stor publik även i semifinalerna. Hur stor betydelse har det anser du?

– Det är otroligt viktigt för laget. Våra spelare är alltid pressade och vi vill aldrig förlora inför Nybros publik. Vad som än händer under de här matcherna som kommer så hoppas jag att publiken står bakom laget och hejar även i de perioder där motståndarna kan spela bättre än oss. Så är det nämligen under en match som pågår i 60 minuter. Det är när man har en dipp som man behöver som mest stöd.

– Resan vi är befinner oss på är inte alltid lätt och vi kommer att möta svårigheter på vägen. Men tillsammans kan vi övervinna dessa, men bara tillsammans.

Hur har ni hanterat det långa uppehållet?

– Ja, 18 dagar utan matcher är lång tid. Men för oss kom uppehållet lägligt i och med att vi mer eller mindre under hela säsongen kämpat med skador. Nu fick vi tid att läka och komma samman.

Ni kommer väl förberedda till semifinalerna?

– Spelarna har tagit träningen med en härlig attityd och inställning samtidigt som vi har tagit tid att lära känna varandra lite bättre vilket också är viktigt. Jag är stolt över killarna i laget och glad över att vi alla har samma målbild kring vart den här våren ska sluta.

KÖP BILJETT TILL LÖRDAGEN OCH SÖNDAGENS SEMIFINALER HÄR!

Om du skulle få skicka en passning till Nybrobrona. Hur skulle den låta?

– Jag hoppas på ett stort stöd från Nybroborna. Jag hoppas också på tålamod och att vi kan vara förnuftiga tillsammans. Inget lag kommer att vinna eller förlora alla matcher. Vi måste leva i nuet och det är jag säker på att det är nyckeln till framgång. Vi tar en match i taget och när den är färdigspelad fokuserar vi på nästa. Nu hoppas jag på mycket folk i helgens matcher, avrundar Pekka Virta.

Foto: Hampus Gliving