Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

119350 kr

200000 kr

Bidra till Nybro Vikings U- och J-verksamhet via Vikingskronan som går av stapeln den 26 februari. Anmälan finns här: Vikingskronan 2022/2023
Oskar Matushkin: ”Tar det dag för dag”

Oskar Matushkin: ”Tar det dag för dag”

Publicerat

Oskar Matushkin närmar sig comeback – men än är den en bit bort. Men dag för dag, närmar han sig en återkomst på isen.

Oskar Matushkins senaste match var mot Halmstad Hammers den 4 december. Det var under denna match olyckan var framme.

Efter ett puckdrop från Halmstad Hammers ger sig Oskar in i en närkamp och i samband med detta vrider sig foten illa – Oskar kände själv att något gick fel. Omedelbart befarade han själv tillsammans med läkare på plats att det var en allvarligare skada som skulle hålla honom borta från spel en längre tid.

Efter en natt på akuten och röntgen kom svaret – ett ben i foten var av.

– Det är alltid tuffa besked och man vet ju där och då att man kommer få sitta på läktaren och titta. Samtidigt är det en del av sporten så det finns inget utrymme att sitta och vara bitter. Det är bara att bita ihop och komma tillbaka så snabbt som möjligt, säger Oskar Matushkin.

För Matushkin väntade två veckor i gips följt av fyra veckor i fotortos (fotskena).

Hur är läget idag?
– Läget är bra. Jag har blivit av med gips och min fotortos och går som vanligt. Jag har fått beskedet att benet har läkt som det ska. Nu är det rehab för att ta mig tillbaka så fort jag kan.

När tror du att vi får se dig på isen igen?
– Nu tar jag det vecka för vecka men om ett par veckor gissar jag att jag kan gå på is själv och känna på det. Sedan ytterligare lite tid innan jag kan gå på med laget.

Så när får vi se dig spela match igen?
– Efter att jag fått gå på och känna på det själv så kommer vi att ta det dag för dag. Jag behöver bygga upp musklerna i benet och runt foten.

Hur är det att stå vid sidan av och följa laget?
– Nä, men det är klart att man vill vara på isen och hjälpa till, bidra. Men jag har följt alla matcher på plats här i Nybro och killarna gör det väldigt bra. Men självklart vill jag vara på isen och göra jobbet tillsammans med de andra.

Vi hoppas på snabbt tillfrisknande för Oskar! En intervju med Sebastian Borg kommer inom den närmaste framtiden.

Foto: Hampus Gliving