Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

119350 kr

200000 kr

Bidra till Nybro Vikings U- och J-verksamhet via Vikingskronan som går av stapeln den 26 februari. Anmälan finns här: Vikingskronan 2022/2023
Ordförande Ahlqvist har ordet

Ordförande Ahlqvist har ordet

Publicerat

Att det just nu råder en konflikt i Hockeyettan har knappast någon som följer ett lag i serien kunnat missa. Nybro Vikings styrelse beklagar den uppkomna situationen och hoppas att den snabbt ska få en lösning.

För Nybro Vikings är nuvarande ligamodell nödvändig för Hockeyettans framtid och utveckling. Det är just ligamodellen som idag ger oss förutsättningar att kunna lyfta så väl vårt eget varumärke som det sammanhang vi är en del av. Lägg där till att det byggts upp en stabil organisation kring Hockeyettan som inte varit möjlig utan föreningarnas solidariska ställningstagande i fråga om exempelvis TV-rättigheter. Därutöver har detta också resulterat i ett värdefullt tillskott i klubbkassorna varje säsong runt om i hela landet.

Nybro Vikings grundläggande inställning är att vi, liksom samtliga föreningar i Hockeyettan, solidariskt ska vara en del i ligaorganisationen och de spelregler som medföljer i form av exempelvis upplåtande av TV-rättigheter. Frågan är större än vad varje förening har för ekonomisk vinning just nu, idag. Vi ser detta i ett längre perspektiv där det vi gör idag får effekt i framtiden. Nybro Vikings är övertygade om att så länge vi föreningar står enade i samma ligaorganisation kommer framtida avtal om TV-rättigheter få ett högre värde och därmed resultera i större tillskott i varje förenings kassabok. Med bakgrund mot det anser vi att det är mycket olyckligt att Boden Hockey och Karlskrona HK idag inte är en del av vår gemenskap och bidrar till ett ökat värde på Hockeyettan.

Örnsköldsvik HF, Kalix HC, Mörrums GoIS och Vimmerby HC har samtliga begärt att få sina matcher uppskjutna mot Boden respektive Karlskrona HK. Med det vi visste då var detta ett korrekt beslut som Nybro Vikings ställer sig bakom och fortsatt kommer stå bakom.

På tisdagskvällen i förra veckan möttes SIF och RF för att diskutera sakfrågan. På onsdagen kommunicerades sedan att matcher nu återigen ska börja spelas och att kommande inställda/uppskjutna matcher kommer att resultera i 5-0-förlust för laget som vidtar aktionen. Mellan raderna kan jag konstatera (gissa) att de tidigare uppskjutna matcherna kommer bli just uppskjutna med nytt speldatum som följd. Medan de som från onsdagen och framåt ställer in matcher kan tillräkna sig en förlust och i nästa stund också ett skadeståndskrav då hemmalaget lider ekonomisk skada. SIF kommunicerade under onsdagen även att man initierar en juridisk utredning gällande kravet på att man ska ingå i ligaorganisationen som finns i den liga man tillhör. Slutligen beviljades Karlskrona HK och Boden Hockey sändningstillstånd fram till årsskiftet.

Återigen. Nybro Vikings grundläggande inställning är att vi, liksom samtliga föreningar i Hockeyettan, solidariskt ska vara en del i ligaorganisationen.

Men. Min bestämda uppfattning som ordförande i Nybro Vikings är att vi som enskilda klubbar inte kan gå emot idrottens högsta organ (RIN) och vår egen förbundsstyrelse (SIF) samt RF i den kommunikation som nu skedde på onsdagen. Beskedet var tydligt. Spela matcherna och lös problemet vid skrivbordet. Vilka är vi, om vi inte följer de beslut som fattas ovan oss?

Som tidigare sagt; Nybro Vikings står bakom Örnsköldsvik HF, Kalix HC, Mörrums GoIS och Vimmerby HC i deras tidigare ställningstagande. Men Nybro Vikings ställer sig inte bakom en fortsatt eskalerande konflikt utan önskar att berörda parter sätter sig ned och samtalar. Det borde man gjort för länge sedan.

Efter ett styrelsemöte på fredagseftermiddagen har följande beslutats:
Nybro Vikings kommer att åka till NKT Arena och spela vår bortamatch mot KHK den 5 november samt efterföljande bortamatcher mot KHK och jag vill uppmana alla våra supportrar till att göra en ”Invasion Karlskrona” och sjunga fram laget på plats i arenan.

Kim Ahlqvist
Styrelseordförande Nybro Vikings IF