Till toppen
Vill du handla i Vikingsshoppen? Den är öppen under kansliets öppettider samt matchdagar! Varmt välkommen!
Nybro Vikings

Vikings Media

Nybro Vikings mediateam består av fem ordinarie personer som alltid finns på plats under matcher och övriga event. Sen räknar vi även in de platser där personalen kan justeras från match till match. Det innefattar kommentering, situationskameran (kamera 2) och en runner. Så allt som allt är vi ca 10 personer aktiva under en match uppe på medialäktaren utöver press, statistik och videocoacher från de båda lagen.
Vi tillhandhåller programbild från sändningen till både press och videocoach för att det ska kännas så professionellt som möjligt och vi har alltid ett strikt schema/tillvägagångsätt som vi kör efter. Det är tack vare detta som vi kan hålla en så pass hög kvalité på våra sändningar.

Vi söker nu två till ordinarie personer som kan köra vår primära kamera (kamera 1) och vara ansvarig för ljuset och de digitala skärmarna i arenan.

Som kameraoperatör behöver du vara stadig på handen och ha ett visst lugn i kroppen oavsett vad som händer på isen. Du ska vara ögonen för flera hundra tittare och då är det viktigt att det filmas på rätt sätt så att inte tittarna missar något eller blir åksjuka. Annars är det inga speciella krav på dig som person. När det gäller ljus och digitala skärmar är väldigt förspänt. Du kommer ha en liten knappsats framför dig där varje knapp gör en justering på de digitala skärmarna och samma för ljuset i arenan. Så när du lärt dig vad varje knapp gör så kan du med lugn och ro följa matchen som vem som helst i arenan med fördelen att du har reprisbilder som rullar på skärmen bredvid, så du missar aldrig något. Sen samarbetar du ganska nära vår livesändningsproducent Stefan Fransson för att hjälpa honom att göra uppdateringar i Excel som är kopplat till vårt sändningsprogram för textgrafik och statistik.  Du behöver ha viss kunskap i Excel och skriva vad Stefan ber dig att skriva tills du själv lär dig vart/när du ska skriva.

 

Måns Håkansson
Verksamhetsansvarig
Mejla Måns
Telefon: 0730-717-119

Stefan Fransson
Livesändningsproducent
Mejla Stefan

Christoffer ”Bosse” Bernhardsson
Kommentatorsamordnare
Mejla Bosse

Filip Friberg
Ljud/musik
Mejla Filip

 

Nästa hemmamatch

Fredag 18 Augusti
18:00

Nybro Vikings - Kristianstads IK

Kalender

Augusti

16 onsdag 19:00
Västerviks IK – Nybro Vikings
Träningsmatch

18 fredag 18:00
Nybro Vikings – Kristianstads IK
Träningsmatch

22 tisdag 19:00
Nybro Vikings – Västerviks IK
Träningsmatch

25 fredag 19:00
Tingsryds AIF – Nybro Vikings
Träningsmatch

September

1 fredag 18:00
Kristianstads IK – Nybro Vikings
Träningsmatch