Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

133010 kr

200000 kr

Vill du handla i Vikingsshoppen? Den är öppen under kansliets öppettider samt matchdagar! Varmt välkommen!
Nybro Vikings Viking gör sin 300e match!

Nybro Vikings Viking gör sin 300e match!

Publicerat

Under onsdagskvällen spelar Nybro Vikings match mot HC Dalen vilket också blir den 300e matchen för Robin Wengdahl i Nybrotröjan. – Jättehäftigt, verkligen. Jag är väldigt stolt och glad över att föreningen har trott på mig i så många år och jag alltid får chansen att representera Nybro, som många vet betyder det och Nybro jättemycket för mig, säger Robin.

Robin Wengdahl återvände till Nybro första gången säsongen 2013/2014 efter att spelat hockeygymnasium i Ljungby. Det blev ett tufft år för klubben, då Nybro kvalade för att vara kvar i division ett. – Det känns som jag varit med på hela resan tillsammans med både Lindström och Bolin, att från första året kvalade vi faktiskt för att vara kvar i division ett och förra säsongen var vi 3 poäng från att gå upp i HockeyAllsvenskan.

Detta är Wengdahls sjätte raka säsong i Nybro Vikings (åttonde totalt i A-laget) och symboliserar Vikings med sin kämpaglöd och vilja. – Jag försöker alltid leva efter att ingen ska kunna säga till mig att jag inte gjorde allt jag kunde, även om slutresultatet blir annat så ska ingen kunna påpeka det. Jag upplever att i denna truppen finns det många med samma tankesätt. Detta tycker jag är något som Nybro Vikings står för, fortsätter Wengdahl.

Hans bästa minne med Nybro Vikings berättar han är; – Vi åkte upp till Örnsköldsvik och ska gå ut på värmning innan vi åker vidare till Kalix. Då står det 10 stycken Nybrosupportrar på läktaren och klappar. Då förstår man att det finns riktigt hängivna supportrar och hur viktigt det är för dem. Publiken är världsklass på alla sätt och vis.

Nuvarande säsong spelar Nybro Vikings med höga förväntningar från de flesta, både fans och motståndare. – Vi måste lära oss gilla den situationen, vem vill inte vara den som alla tror ska vinna? Det är ju bra mycket bättre och roligare än om vi jämför med mitt första år där ingen trodde vi skulle vinna. Då är jag hellre i denna situationen.

Robin är även aktuell i samhällsprojektet Fair Future som är en del av Nybro Vikings. Målet är att inspirera och vägleda barn och unga att vara en bra kompis och ta avstånd från bland annat våld, rasism och droger etc. Robin är, tillsammans med Fredrik Strömgren, engagerade i projektet. – Ett viktigt och spännande projekt, för att få Nybro som stad att dra åt samma håll, vi som stor förening i stan vill ta ett ansvar i att ge alla en chans och få en bra framtid.

Framtidsmässigt säger Robin att drömmar och mål är viktigt. – Som hockeyspelare är det viktiga för mig att vinna nästa hockeymatch, sen kan man drömma om att få spela matcherna som vi fick göra förra året, fast inför ett fullsatt Liljas Arena. Vi måste inte vara bäst nu, men vi måste utvecklas och förstå att det är en process, det vi gör nu kommer leda oss vidare sen.

Avslutningsvis säger jubilaren; – Nu finns det en chans att gå upp och det är vad som motiverar en framåt, just att få spela Nybro Vikings upp i Hockeyallsvenskan.

Text: Wilma Granberg och Carola Täck