Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

109200 kr

200000 kr

Vikingsshoppen i Liljas Arena håller öppen vardagar 09.00 - 15.00! Vid annan önskad tid för att handla i shoppen kontakta Nybro Vikings kansli, tel 0481 - 140 71. Passa på att köpa julklapparna hos Nybro Vikings! Varmt Välkomna!
Nybro Vikings först i Sverige med att erbjuda gratis mensskydd till alla

Nybro Vikings först i Sverige med att erbjuda gratis mensskydd till alla

Publicerat

I Nybro Vikings verkar kvinnliga ledare, funktionärer, personal och utövare. Den kvinnliga andelen i vår publik har också ökat. Faktum är att det nästa säsong kommer vara fler aktiva tjejer än någonsin i föreningens historia. Samtidigt söker sig allt fler kvinnor i andra funktioner till föreningen. Detta är föreningen oerhört stolta och glada över.

Nybro Vikings verkar, och ska fortsätta verka, för en ökad jämställdhet så väl som aktiv i föreningens U, J och A-lag som i styrelserum, på läktaren och i andra funktioner.

Med det sagt är föreningen mycket glada över att kunna presentera en satsning på alla kvinnor. Från och med idag erbjuder Nybro Vikings som en del i samhällsprojektet Fair Future, i samarbete med företaget Period Pack, gratis menstruationsskydd i hela Liljas Arena.

– Vi kommer att erbjuda gratis mensskydd på fem olika platser i Liljas Arena. Så väl på publika platser som för våra utövare. Ingen ska behöva komma till Liljas Arena fortsättningsvis och känna att ”händer det idag?”. Vi har unga tjejer som kanske aldrig haft sin första mens. Man ska kunna vara trygg i våra miljöer, säger Kim Ahlqvist, styrelseordförande i Nybro Vikings.

De fem platserna behållarna kommer att sättas upp på är medlemsbaren, arenahyllan, ungdomslagens toaletter, damtoaletten vid ungdomskiosken, damtoaletten vid nya entrén.
– Den här lösningen som Period Pack tillhandahåller är briljant och vi i föreningen är väldigt glada över att de ville ingå ett partnerskap med oss. Ingen hockeyarena har tidigare erbjudit detta till alla som befinner sig i arenan, säger Kim Ahlqvist.

– Jag hoppas fler föreningar och företag kommer att följa oss. Det här bör vara lika självklart för alla företag och föreningar som att det ska finnas toalettpapper på toaletten, fortsätter han.

Period Packs Axel Mattsson om partnerskapet.

– Vi är mycket glada över att vi funnit ett samarbete med Nybro Vikings, som ju är en stor förening här på ostkusten. Vår målsättning är att försöka normalisera utbudet av mensskydd i samhället och tillsammans med Nybro bryter vi ny mark i Sverige. Att Nybro dessutom är första föreningen i landet som erbjuder gratis mensskydd till alla i arenan gör det såklart extra roligt.

Information om Period Pack:
2019 startades Period Pack upp som ett UF-företag av Amanda Mattsson och Lova Svensson. UF-företaget blev mycket lyckosamt och övergick i ett aktiebolag. Initiativtagarnas idé utvecklades efter ett självupplevt problem – att det saknades tillgång till mensskydd i offentliga miljöer. Idag finns 3000 behållare utplacerade runt om i Norden och företaget växer i mycket hög hastighet.

Kontakt Nybro Vikings, Kim Ahlqvist: 070-87 87 881
Kontakt Period Pack, Axel Mattsson:  072-71 11 999

Foto: Jan Stenqvist, Barometern.