Till toppen
Vill du handla i Vikingsshoppen? Den är öppen under kansliets öppettider samt matchdagar! Varmt välkommen!
Nybro Vikings förlänger med Eero Savilahti!

Nybro Vikings förlänger med Eero Savilahti!

Publicerat

Eero Savilahti befäste ”Eero the Hero” med hela Nybro när han i slutminuten sköt 6-1 mot Piteå – ett mål som tog Nybro Vikings hela vägen till Hockeyallsvenskan. Nu har Eero Savilahti signerat ett nytt kontrakt vilket innebär att det blir spel i Hockeyallsvenskan kommande säsong.

Senhösten 2020/2021 anslöt Eero Savilahti till Nybro Vikings från Mestis-laget KOOVEE. Trots pandemitider och en tom Liljas Arena blev han en snabbt en stor favorit i staden och Nybroborna satt bänkade vid sina skärmar för att beskåda finnens poängskörd match efter match. Under sina nära tre säsonger i Nybro Vikings har han hunnit med 137 matcher och 122 poäng (51+67).

Nu är det klart att Eero Savilahti kommer att spela i Hockeyallsvenskan med Nybro Vikings kommande säsong.

– Eero är en fantastisk ledare som har drivit vårt lag de senaste säsongerna. Han är den typen av spelare som blir bättre och bättre under säsong. Det är otroligt viktigt att han väljer att fortsätta den kommande säsongen!, säger Rasmus Aro.

Eero Savilahti, som ska bli pappa i sommar, ser fram emot att komma tillbaka till Nybro med familjen.

– Jag ville verkligen ta upp Nybro i Hockeyallsvenskan och nu när vi är här så vill jag vara med på den fortsatta resan. Att komma tillbaka var ett enkelt beslut och jag ser verkligen fram emot framtiden, säger Eero Savilahti.

Kontraktet är skrivet över 1 år.

Lagbygget 23/24

Målvakter
Robin Johansson

Backar
Jesper Mångs

Forwards
Adam Persson
Rihards Marenis
Simon Ericsson
Nikolai Skladnichenko
Juho Liuksiala
Eero Savilahti