Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

119350 kr

200000 kr

Bidra till Nybro Vikings U- och J-verksamhet via Vikingskronan som går av stapeln den 26 februari. Anmälan finns här: Vikingskronan 2022/2023
Nybro Vikings anställer U- och J-ansvarig

Nybro Vikings anställer U- och J-ansvarig

Publicerat

Nybro Vikings bedriver en omfattande ungdoms- och juniorträning under hela året, varje år. Fler än 200 barn och ungdomar tränar ishockey i vår föreningen Detta möjliggörs av värdefulla och viktiga ideella krafter. Krafter som vi är måna om och som fortsatt måste bestå om vi ska kunna fortsätta hålla vår höga kvalité.

Parallellt med detta ser vi ökade krav på Nybro Vikings som förening. Vi har ett stort förtroende från föräldrar, ledare, supportrar och inte minst våra barn och ungdomar. Från det att de är små pojkar eller flickor finns förväntningar om en personlig utveckling för var och en. Så väl på, som vid sidan av isen.

För att möta förväntningar, den ökade kravbilden och förvalta förtroendet har Nybro Vikings beslutat sig för att anställa Niklas Gottschlich på en, till att börja med, tidsbegränsad anställning som U- och J-ansvarig till april 2022.

– Vi har ideella krafter som gör ett fantastiskt arbete men vi som förening kan inte ha samma kravbild på någon som utför ett ideellt arbete som en avlönad. Därför har styrelsen valt att göra den här satsningen på föreningens barn och ungdomar. På vår framtid, säger föreningens ordförande Kim Ahlqvist.

– Jag brukar säga att det varit för lite prat och lite verkstad. Men när jag säger det syftar jag inte på alla som arbetar ideellt i föreningen. Utan jag är självkritisk mot oss som sitter högst upp i föreningen och konstaterar att vi behöver mer verkstad i vår framtid. Kan den här anställningen exempelvis leda till att våra barn och ungdomar på sikt blir bättre hockeyspelare, att de spelar ishockey lite längre och får en god värdegrund – då har vi vunnit. Organisation är otroligt viktigt i föreningslivet idag, säger Kim Ahlqvist.

Niklas Gottschlich är ett välbekant ansikte för de som följer Nybro Vikings. Han har på olika sätt varit engagerad i föreningen genom åren. Under fjolåret var han mycket drivande i supporterinitiativet Coronamiljonen och har själv barn som spelar ishockey i klubben.

– Det känns inspirerande och roligt att ta sig an det här uppdraget. Jag har själv många tankar om vad jag ska utföra i min roll och vet att flera delas med föreningen. Samtidigt ser jag fram emot att lyssna av ute i lagen. Det är där det händer, säger Niklas Gottschlich

Vad Niklas uppdrag består av i detalj kommer att kommuniceras internt under hösten. Men redan nu har ett arbete inletts med att säkra numerären i våra två J-lag.

– Det känns spännande. Vi är en attraktiv anrik förening men samtidigt vet vi om att vi är relativt sena på pucken. De flesta ungdomar har gjort sina val nu. Men det är hoppfullt, säger Niklas Gottschlich