Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

109200 kr

200000 kr

Vikingsshoppen i Liljas Arena håller öppen vardagar 09.00 - 15.00! Vid annan önskad tid för att handla i shoppen kontakta Nybro Vikings kansli, tel 0481 - 140 71. Passa på att köpa julklapparna hos Nybro Vikings! Varmt Välkomna!
Nybro förlorade derbyt med uddamålet

Nybro förlorade derbyt med uddamålet

Publicerat

Nybro Vikings förlorar derbyt mot Kalmar HC i Liljas Arena under lördagskvällen med 1-2.

Under lördagskvällen väntade derby i Liljas Arena när Nybro Vikings gästades av Kalmar HC i Allettan. Kvällen började dock med att Jonny Ågrens tröja nummer 36 hissades upp i taket i Liljas Arena till stora hyllningar från publiken. I den första perioden blir det jämnt spel där båda lagen vill anfalla och spelar med bra fart i spelet. Det skapas några halvchanser under perioden och det blir också ett mål i slutet. Det är Nybro som tar ledningen med 1-0 genom Anton Schagerberg, som är resultatet efter den första perioden.

I mellanakten är det bortalaget som för spelet genom stora delar av perioden. Redan några minuter in i perioden kommer kvitteringen till 1-1 efter att bortalaget checkat fast pucken i hemmalagets zon. Kort därefter har bortalaget också ett läge i powerplay där de skapar tryck mot Nybrokassen och Pontus Eltonius men Nybro lyckas freda sin kasse. Någon minut efter att Vikings blir fulltaliga jobbar Jouka Juhola till sig ett läge för Nybro i powerplay men det blir två misslyckade minuter i den spelformen. Nybro förbättrar sitt spel ju längre perioden går men bortalaget har ytterligare ett läge i powerplay och skapar återigen tryck mot Nybrokassen. Kvitteringen till 1-1 blir periodens enda mål och likaläge inför den tredje perioden.

I den tredje perioden tar bortalaget ledningen till 1-2 några minuter in i perioden och sedan rullar minutrarna på i ett rasande tempo för Nybros del som har väldigt svårt att skapa några heta chanser. Bortalaget är det bättre laget i stora delar av matchen och håller emot och vinner med 1-2.

Nybro Vikings spelar nästa omgång i Allettan Södra på onsdag den 23 februari mot Hanvikens SK på bortais, nedsläpp kl. 19.00.

Nybro Vikings – Kalmar HC 1-2 (1–0, 0–1, 0-1)
Målen: 1-0 (18.48) Anton Schagerberg (Erik Lindström, Sebastian Borg), 1-1 (24.06) Viktor Crus-Rydberg (Jesper Sellin, Linus Skager), 1-2 (43.52) Jesper Sellin (Linus Skager)
Skott: 17-24 (6-8, 5-11, 6-5)
Domare: Robin Werner
Publik: 2 349
Halva Potten: Vinstnummer 14920 och Vinstsumma 9905 kr

Foto: Leif Hellerin