Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

119350 kr

200000 kr

Bidra till Nybro Vikings U- och J-verksamhet via Vikingskronan som går av stapeln den 26 februari. Anmälan finns här: Vikingskronan 2022/2023
Niklas Gottschlich om J-verksamheten

Niklas Gottschlich om J-verksamheten

Publicerat

Nybro Vikings menar allvar med en förbättrad Juniorverksamhet. Föreningens nytillträdde Niklas Gottschlich arbetar hårt på många fronter tillsammans med både tränare och ideella krafter för att ha två slagkraftiga lag på isen när säsongen drar igång.

– Vi behöver fortfarande stärka vår numerär, så där ligger det största fokuset. Vi kollar på flertalet olika vägar och letar hela tiden nya spelare. Vi har saker på gång som jag hoppas vi ska kunna landa snart. Men parallellt med sökandet efter rätt spelare så måste jag se till att de som vill hit själva kan hitta oss och bilda sig en så bra bild av helheten i föreningen och det runtomkring med boende, jobb och skola för att lyfta på luren eller skriva ett mail. Vi behöver kort sagt jobba med varumärkeskännedom skulle man kunna säga.

Vad händer mer konkret kring J-verksamheten nu utöver att förbättra numerären?

– Numerären är fortsatt den högst prioriterade frågan, men vad visar vi våra potentiellt nya spelare? Vi har under en tid givit vår J-verksamhet större svängrum på vår hemsida. En ny sektion som heter J-Lag. Där kan man läsa om satsningen, hockeygymnasium, boendefrågan och även se aktuell trupp, precis som för representationslaget. Inom en snar framtid ska vi även implementera spelschema och nyhetssida. Där ska man kunna ta del av matchdagar, livelänkar samt artiklar med matchreferat och nyheter som enbart rör J-lagen.

Hur vill du att J-verksamheten ska se ut på längre sikt?

– Visionen på sikt är att vi vill vara ett mer självklart val för unga hockeyspelare. Den resan har vi påbörjat nu. Jag känner att vi har startat helt rätt med bland annat rekryteringen av väldigt meriterande tränare i Jonny Ågren och Andreas Holfelt. Våra juniorer kommer få en riktigt fin hockeyutbildning. Vi har också mycket praktiska detaljer vi vill sätta gällande ansvar, disciplin och ordning. I Nybro Vikings ska man känna att man, oavsett ålder, är en del av en gemenskap. Det är också viktigt att vi aktivt jobbar mot att försöka förbättra hela upplevelsen för våra juniorspelare i Nybro Vikings. Man ska som spelare känna sig stolt över att vara en del av föreningen. Då tror jag att man också tränar och utvecklas bättre och mer.

Till sist. Vi har nämnt numerären ett par gånger. Har vi några spelare på ingång?

– Jadå, vi tänkte presentera ett par nya spelare nu i helgen. På övriga spår finns det detaljer att lösa. Vi ser positivt på det hela.

Är du intresserad av att spela i Nybro Vikings Juniorlag? Se kontaktuppgifter här!