Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

Målvaktsparet är spikat!

Målvaktsparet är spikat!

Publicerat

Vikings har spikat sitt målvaktspar till kommande säsong. Oskar Sehlstedts nya målvaktskollega kommande säsong heter Alexander Johansson och kommer från HV71s J20.

18-årige Johansson, som mäter 180 centimeter och väger 78 kg, har spelat hela sin karriär i HV71s organisation och Nybro blir därmed hans första klubbyte. Alexander kommer vara utlånad från HV71 där han kommer ha rollen som tredjemålvakt. Förra säsongen spelade han 29 matcher i grundserien och fick en räddningsprocent på 89.0.

– Det känns otroligt roligt! Det ska bli spännande att få spela seniorhockey och komma till en så pass bra klubb som Nybro. Klubben har en bra satsning på gång och det känns kul att få vara med på den resan, säger Alexander Johansson.

– Som målvakt har jag bra spelförståelse, bra teknik och är bra med klubban. Jag är väldigt lugn vilket även speglar av mig som person. Jag älskar att tävla.

Andreas Holfelt beskriver sitt senaste nyförvärv:

– Alexander är sugen på att kriga med Oskar om speltiden. Han kommer ansluta till laget när vi går på is efter att ha varit med HV under deras två första veckor. Det känns spännande att se vårt målvaktspar där vi vet vad vi får i Oskar och vi in en ung kille bredvid honom som kan sporra honom ännu mer.

Mikaela Gabrielson