Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

109200 kr

200000 kr

Juniorkollen – J18 klara seriesegrare!

Juniorkollen – J18 klara seriesegrare!

Publicerat

Det har blivit dags för Juniorkollen där det bjuds på information om våra juniorlag, resultat och kommentarer från tränarna. I förra veckan spelade J18 och J20 två matcher vardera.

För redan slutspelsserie-klara J18 handlade det om att försöka spela hem seriesegern – vilket de också lyckades med! Men det krävdes spel in i det sista. Veckan startade med en förlust hemma i Liljas Arena i derbyt mot Kalmar HC med 3-5. En match som Nybro aldrig riktigt kommer in i rätt gängor. I den positiva kolumnen noterar vi dock att Helmer Alfredsson hänger sin första balja för säsongen.

– Tyvärr syns det redan på värmningen att vi inte var redo för match. Vi gör tyvärr vår sämsta match i denna serie och räcker helt enkelt inte till mot ett bra Kalmar. De var mycket hetare än oss på allt och då vinner man inga matcher. Bara att lära av detta, säger Jonny Ågren.

Senare i veckan stod en bortamatch mot Troja-Ljungby på menyn och även en match om seriesegern. Nybro åker till Ljungby och spelar hem matchen och vinner med 0-6 och seriesegern är därmed Nybros. I matchen delade Nybros målvakter Lawrence Karlsson och Juraj Busniak på arbetet och stod halva matchen vardera. Erik Gruvhagen fick göra sitt första mål försäsongen och Olle Ågren stod för två mål och två assist.

– Vi ville studsa tillbaka från Kalmarmatchen och gör också så och vinner matchen med 6-0. Vi står som seriesegrare efter tio omgångar vilket är bra! Nu väntar nya utmaningar. Ny serie där vi kommer få kriga varje kväll för tre poäng. Målsättningen är att vi är med i toppen efter tio matcher. Riktigt kul ska det bli!, säger Jonny Ågren.

KRIF och Mörrum följer med Nybro till nästa serie där nya bekantskaper väntar i Gislaved, HA74 och Skillingaryd i en serie om tio matcher. Seriesegraren går till kvalserien och tvåan spelar playoff.

J20, som också spelade två matcher i veckan, började med ett viktigt och hett derby mot Kalmar HC. Det blev en match precis som man kunde tro på förhand. Jämn och tuff med en hel del minuter på tavlan. Vi summerar 39-41 i utvisningsminuter och 30-30 i skott. Men de viktigaste siffrorna på tavlan visade tillslut 2-1 för Nybro Vikings. Detta efter två mål av Anton Pettersson. I och med tre poäng mot Kalmar klev Nybro upp över strecket, med en match mindre spelad.

Senare i veckan var det dags att åka till Mörrum. Där blev det en ny seger. Denna gång 2-3 efter straffar där Jonathan Kristensen blev matchhjälte med ett mål i matchen och avgörande straffmål. Två nya poäng in på Nybros konto. Samtidigt gick andra resultat Nybros väg och man är därmed kvar på en andraplats över strecket. Nu med fyra poäng ner och en match mindre spelad.

– En ny vecka är avverkad och fem av sex möjliga poäng inspelade från viktiga matcher. Började med ett derby mot Kalmar som vi vann efter en tuff drabbning. Kul att många kom till hallen för att se matchen! Sen var vi i Mörrum och hade ett stort spelövertag men fick nöja oss med en seger på straffar, säger Andreas Holfelt.