Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

119350 kr

200000 kr

Bidra till Nybro Vikings U- och J-verksamhet via Vikingskronan som går av stapeln den 26 februari. Anmälan finns här: Vikingskronan 2022/2023
Junior: Intervju med Edwin Dabäck och Alfred Klaesson

Junior: Intervju med Edwin Dabäck och Alfred Klaesson

Publicerat

Nybro Vikings J18 och J20 är mitt i ett juluppehåll. J20 har startat sin vårserie med två raka segrar och J18 har inlett med en vinst och två förluster. Hemsidan har tagit ett snack med J20-lagets lagkapten Edwin Dabäck (till höger på bilden) och assisterande kapten Alfred Klaesson (till vänster på bilden) hur deras syn är på säsongen och den Juniorsatsning som just nu pågår i Vikings.

Vad tycker ni om säsongen så här långt? Både för egen del och för lagets del.
– Vi tycker att vi började säsongen med J20 lite knackigt. Men med tanke på att vi var många nya spelare så var inte gruppen riktigt sammansvetsad då. Ju längre säsongen har gått har vi lärt känna varandra närmre vilket har lett till ett bättre spel på isen och även som helhet i gruppen. Det är riktigt kul att komma till hallen och köra med hela laget. Vi fick en riktigt skön avslutning på serien och har nu också en fin start på fortsättningsserien med bland annat en seger mot Kalmar på bortaplan med 6-7. Samtidigt har J18 gjort det bra i sin serie som de gick vidare från till kval uppåt.

– För min egen del känner jag att det till en början gick lite trögt, men det har börjat lossna nu på senare tid, berättar Edwin Dabäck.
Alfred Klaesson instämmer med Edwin. – Jag känner samma som Edwin. Det var trögt i början av säsongen men tog verkligen fart under andra halvan. För egen del började jag med att spela på olika positioner för att hjälpa laget men det var svårt att ställa om i vissa matcher. Men som Edwin säger så har det gått bättre och bättre för varje match som gått. Jag har hittat min roll och vi har hittat varandra i laget på ett bra sätt.

Vad tror ni om fortsättningen för laget?
– Vi är båda övertygade om att det kan gå riktigt bra om alla gör sitt bästa och om vi spelar som vi gjort senaste tiden – som en enhet tillsammans. Vi är inte oroliga och vi hoppas såklart på en så lång säsong som möjligt för både J20 och J18.

Det sker som bekant en juniorsatsning i Nybro Vikings. Är det något som ni känner av?
– Det gör vi absolut. Vi har fått in spelare från både Estland, Kanada, Ukraina, USA och Åland. Det är inspirerande och lärorikt.
Vi märker även av satsningen i våra ledare Andreas Holfelt (tränare J20), Jonny Ågren (tränare J18) och Johan Fredriksson (materialare). Utan att kasta någon skugga på tidigare ledare så känns det som lite extra, så absolut, vi märker verkligen av att det satsas och vi tränar och lever i satsningen. Det känns kul!

Ni har båda varit hela karriären i Nybro Vikings. Hur tycker ni att er tillvaro som juniorspelare i Nybro Vikings förändrats till denna säsongen?
– Eftersom vi är bland de äldre i laget så får man ta på sig ett extra ansvar över de yngre och nya spelarna. Det handlar både om att visa på isen att man tillhör de äldsta men även utanför isen. Ta ett ansvar för att se till så att gruppen blir så tight som möjligt.
Annars utvecklas vi som spelare hela tiden. Kanske i snabbare takt nu i och med våra rutinerade mentorer. Men största skillnaden är att vi tar mer ansvar och har en större roll i laget.

Vilka element i satsningen tycker ni har lyft Nybro Vikings Juniorlag lite extra?
– Enligt oss är det staben som vi tycker varit en stor spelare i det hela då vi fått in en junioransvarig i Niklas Gottschlich som lägger ner mycket tid på att vi ska få de bästa möjliga förutsättningarna. Våra tränare gör också ett hästjobb och vi märker av en enorm skillnad på kunskap med tanke på att båda har spelat i lag och tränat lag på hög nivå. Samt vår materialare “Fedon” som också lägger ner mycket tid i ishallen, även hans rutin och erfarenhet med över 25 år inom hockeyn ingjuter mycket positivt till laget och hela satsningen.