Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

119350 kr

200000 kr

Bidra till Nybro Vikings U- och J-verksamhet via Vikingskronan som går av stapeln den 26 februari. Anmälan finns här: Vikingskronan 2022/2023
Julkalender Lucka #8 – Lär känna Vikings Representationslag!

Julkalender Lucka #8 – Lär känna Vikings Representationslag!

Publicerat

Under december kommer möjlighet ges att lära känna alla spelare lite bättre i Nybro Vikings representationslag. I en intervjuserie med olika frågor om både hockey och blandade ämnen får vi veta mer om spelarna!

Pontus Eltonius #72
Född: I Mölndal, Göteborg 18 februari 1998
Familj: Flickvän, mamma, pappa och fyra syskon
Moderklubb: Frölunda HC
Antal säsonger i Nybro vikings: Första

Vilken spelare är tuffast att möta i Hockeyettan?
Marcus Paulsson i Mörrums GoIS!

Vem var du i skolan?
Jag hade inte svårt för skolan, men jag var lite trött. Var den lugna typen, men hade mina flamsiga stunder.

Hur spenderar du helst en ledig dag?
Då tar jag det bara lugnt och lagar någon god mat, gärna mexikanskt.

Om du var sportchef och fick välja en målvakt, en back och en forward ur Hockeyettan att bygga ett lag på, vilka skulle det vara? Max en spelare från ditt egna lag.
Då ställer jag mig själv i mål, som back väljer jag Lukas Carlsson, Visby/Roma. En grisig back som är rolig att ha i sitt lag. Som forward vill jag ha Oliver Kandegård i Mariestad BoIS.

Vem är den bästa spelaren som du har spelat med?
Elias Pettersson, Vancouver Canucks.

Vilken är din bästa hockeyupplevelse?
Det var när jag var med i Växjö Lakers A-lag när dom tog SM-guld.

Om du skulle göra en regeländring eller annan ändring i Hockeyettan, vad skulle det vara?
Då vill jag att det ska finnas målkamera.

Vilken hushållssyssla tycker du är roligast?
Laga mat!

Vilka rutiner har du en matchdag?
När det är hemmamatch så äter jag något vegetariskt innan jag åker ner till ishallen. Sen byter jag om, efter det tejpar jag min klubba. 20 minuter efter samlingen värmer jag upp genom att jogga, stretcha och jonglerar med tennisbollar. Sen tittar jag på highlights på räddningar på Youtube. Sen tar jag på hockeyutrustningen, skridskorna tar jag på mig exakt 20 minuter innan isvärmningen. Jag går av isvärmningen efter 3 straffar. När det är 14 minuter kvar till matchstart lägger jag en handduk över huvudet och visualiserar olika räddningar. Jag lyssnar alltid på samma låt innan match.När vi spelar hemma så går jag alltid ut som nummer två på isen och på bortamatcher går jag ut först.

Om du var statsminister för en dag, vilka frågor hade du prioriterat?
Då skulle jag sänka bränsleskatten, och höja brottstraffen.

Vad är roligast styrka eller kondition?
Styrka!

Vilken film har du sett flest gånger?
Gladiator.

Vilket ämne tyckte du bäst om i skolan?
Idrott

Vilken är din största motgång?
När jag skadade min axel mitt första seniorår. Axeln hade hoppat ur led för många gånger så jag var tvungen att operera den för att den skulle bli bra igen. Efter operationen följde rehabträning som gjorde att jag var borta ett tag.

Text: Wilma Granberg och Carola Täck
Foto: Leif Hellerin / Vikings Media