Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

119350 kr

200000 kr

Bidra till Nybro Vikings U- och J-verksamhet via Vikingskronan som går av stapeln den 26 februari. Anmälan finns här: Vikingskronan 2022/2023
Julkalender Lucka #19 – Lär känna Vikings Representationslag!

Julkalender Lucka #19 – Lär känna Vikings Representationslag!

Publicerat

Under december kommer möjlighet ges att lära känna alla spelare lite bättre i Nybro Vikings representationslag. I en intervjuserie med olika frågor om både hockey och blandade ämnen får vi veta mer om spelarna!

Robin Wengdahl #14
Född: 25 oktober 1993 i Kalmar
Familj: Fru och 2 bonusbarn
Moderklubb: Kalmar HC
Antal säsonger i Nybro vikings: 8

Vilken spelare är tuffast att möta i Hockeyettan?
Jag tycker att Markus Paulsson, Mörrums GoIS är tuff att möta. Han är överallt och svår att stoppa.

Vem var du i skolan?
Jag var alltid snäll, men kunde prata ganska mycket.

Hur spenderar du helst en ledig dag?
Med min familj! Det blir mycket tid i ishallen även när inte jag själv spelar. Är ofta där med mina bonusbarn när dom spelar hockey. Det är så roligt att få följa deras utveckling.

Vem är den bästa spelaren som du har spelat med?
Finns många att välja på, men ser man till förhållande i den liga man spelar i säger jag Robin Johansson Nybro Vikings, han är alldeles för bra för Hockeyettan!

Om du skulle göra en regeländring eller annan ändring, vad skulle det vara?
Haha det spelar ingen roll, domarna har alltid fel ändå.

Vad har du tränat mest på i din karriär?
Skridskoteknik med Jerker Jonsson tidigare ass.coach i Nybro Vikings A-lag, under min tid i ungdomsåren. Han älskade det.

Vilken är din favoritplats på jorden?
Jag har ingen speciell plats, utan det är den platsen där min familj är.

Hur fördriver du tiden på bussen?
På vägen till matchen tar jag det mest lugnt äter och vilar. Men på vägen hem så kör vi i mittenpartiet på bussen alltid med massa snack, mycket anekdoter, och så är ju Robin Johansson en jäkel på att imitera människor! Han brukar imiterar spelarna i laget, men även andra spelare och ledare. Det är jag, Adam Persson och Robin Johansson och även tidigare Markus Palmberg, sen kommer det alltid några fler och är med. Vi har alla spelat länge i trakten och har ju ungefär samma koll på vilka som spelar och vilka ledare det är. Så det är kul!

Vem i laget ogillar mest när det händer oväntade saker innan match?
Det är ju inte så ofta det händer, men jag tror målvakterna ogillar det mest, och det är på grund av att dom har sina rutiner, och dom är väldigt viktiga! Som målvakt måste man vara extra fokuserad och det är viktigt att vi alla hjälper dom att bli det, vilket kan vara svårt om det inte blir som det är tänkt.

Om du skulle vara med i en dokusåpa, vilken skulle det vara?
Jag skulle välja Farmen, det programmet har jag alltid följt och tycker det är trevligt att titta på.

Vilken film har du sett flest gånger?
Jag tittar väldigt sällan på film, men om jag ska välja någon så är det Nyckeln till Frihet.

Vem anser du är mest underskattad i ligan?
Anton Schagerberg en av ligans bästa backar enligt mig.

Vilket ämne tyckte du bäst om i skolan?
Idrott.

Vilken är din största motgång?
Det var när jag inte fick en plats i Nybro Vikings lag när jag var 20 år. Där och då var det extremt tufft! Men det visade sig ändå bli något positivt av det hela. För jag fick utvecklas väldigt mycket både personligt och på isen i Varberg. Och sen fick jag ju komma tillbaka igen.

Text: Wilma Granberg och Carola Täck
Foto: Leif Hellerin / Vikings Media