Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

133010 kr

200000 kr

Vill du handla i Vikingsshoppen? Den är öppen under kansliets öppettider samt matchdagar! Varmt välkommen!
Johansson avslutar karriären – “Jag kommer aldrig sluta älska Nybro Vikings”

Johansson avslutar karriären – “Jag kommer aldrig sluta älska Nybro Vikings”

Publicerat

Assisterande lagkapten Rasmus Johansson avslutar karriären efter totalt sex säsonger i Nybro Vikings representationslag. Tillsammans med honom blickar vi tillbaka på hans karriär och den gångna säsongen. Förutom spel i moderklubben har han hunnit med att representera bland annat IF Troja/Ljungby och Tingsryds AIF.

– Första tiden i Tingsryd spelade jag inte så mycket, då var jag junior, kollade mest på och lärde mig. Sen flyttade jag tillbaka till Nybro och vidare till Olofström där jag även spelade kvalserie till Hockeyallsvenskan första året. Efter det var jag i Tingsryd en ny vända och sedan i Troja och var med och tog upp dem båda till Hockeyallsvenskan. Min dröm har varit att även lyfta upp Nybro till Hockeyallsvenskan, säger Rasmus.

Efter åren i Tingsryd och Troja valde Nybrosonen att komma tillbaka till Vikings inför säsongen 17/18 och återigen spela för sin moderklubb. Föreningen hade då en bra säsong i ryggen och ville bygga vidare på det.

– Det blev en omställning att komma från klubbar så som Troja och Tingsryd, det var inte samma satsning i Nybro då som det är nu. Men målsättningen från klubbens sida har ju sedan stegrats efter varje säsong och blivit oerhört proffsig. Nu är föreningen i likhet med de klubbar som jag har gått upp med. Det är roligt att det har tagit den vägen och att ekonomin är god.

Som spelare har Rasmus främst bidragit med rutin, erfarenhet, lugn, stabilitet och varit en viktig del i Nybros försvarsspel. Han har under de senaste åren varit med och byggt upp och axlat den defensiva framgångsrika hockeyn som Nybro nu mera står för.

– Har man en bra defensiv så föder det också en bra offensiv och det har det verkligen gjort nu, framförallt den senaste säsongen. Jag ser mig som en tvåvägsback som aldrig fuskar i defensiven men som ändå kan vara med och bidra framåt. Det tycker jag att jag har gjort mestadels. Oavsett om det är träning eller världens viktigaste match så brinner jag till och vill vinna. Mitt driv har alltid varit att bli bättre hela tiden, även om jag börjar bli till åren.

Rasmus känslor för föreningen har alltid varit och kommer alltid vara starka.

– Man har vuxit upp med föreningen och sina idoler i många säsonger. Det har blivit starka band och känslor för klubben. Jag kommer ihåg när Nybro tog klivet upp senast till Hockeyallsvenskan och de kom hem från Västerås. Det var bland det mäktigaste jag har varit med om. Även om jag har gått upp med andra lag så tycker jag ändå det var det största som jag varit med om. Då var jag väl en 11-12 år. Klubben betyder oerhört mycket för mig. Det känns verkligen som hela staden andas hockey igen, precis som det gjorde då. Vi har väldigt bra supportrar och ett bra näringsliv. Alla tänker hockey. Det känns jäkligt kul att det är så.

Hur kommer då Rasmus nya vardag att se ut utan hockeyn. Det verkar inte som att han kommer bli sysslolös.

– Jag har ju min son Frans, som jag ser fram emot att få mer tid tillsammans med. Sen så har min sambos karriär varit bromsad på grund av min hockey, så nu är det hennes tur att få göra det hon vill och jag tar ett steg tillbaka. Sedan har vi ett hus också som ska renoveras, så det finns att göra.

Supportrarna har alltid betytt mycket för Rasmus och han vill att dem fortsätter göra det som dem är bäst på, skapa en bra stämning på matcherna.

– Jag är själv en supporter till Nybro Vikings. Jag vet hur mycket fansen betyder och hur mycket klubben betyder för fansen, så jag känner med dem. Jag kommer aldrig sluta älska Nybro Vikings.

Nybro Vikings IF vill rikta ett Stort Tack till Rasmus Johansson för hans sex säsonger som spelare och ett stort hjärta för föreningen. Vi hoppas få se Rasmus engagerad i Nybro Vikings även fortsättningsvis!

Foto: Suvad Mrkonjic