Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

119350 kr

200000 kr

Bidra till Nybro Vikings U- och J-verksamhet via Vikingskronan som går av stapeln den 26 februari. Anmälan finns här: Vikingskronan 2022/2023
J20: Ny forward klar!

J20: Ny forward klar!

Publicerat

Det arbetas vidare med lagbygget för Vikings J18 och J20. Senast in i truppen är forwarden Oleg Palamarchuck från Ukraina. Oleg har spelat både ungdoms, junior och seniorhockey i Polen de senaste sju säsongerna. De två senare i UKS Zaglebie seniorlag.

– Det är återigen en väldigt ambitiös kille som ansluter och som älskar att leva hockey. Han är väldigt taggad på att ta chansen att spela i Sverige och Nybro Vikings. Oleg älskar att träna och lägger ner hjärta och själ i hockeyn och är en orädd och smart center som gillar att söka målet. Det kommer bli spännande att se vad han tillsammans med laget och våra skickliga ledare kan åstadkomma, säger Junioransvarige Niklas Gottschlich.

Nybro Vikings J18 spelade sin första träningsmatch under fredagskvällen och besegrade KRIF Hockeys J18 med 10-0. Härligt grabbar!

Välkommen till Sverige och Nybro. Spännande! Vi börjar vår pratstund med sportens kanske mest ställda fråga, hur känns det?
– Det känns lite skrämmande! Det är ett nytt land för mig och allt som kommer med det. Men samtidigt väldigt spännande och motiverande.

Du har spelat de senaste säsongerna i Polen. Berätta gärna kort om din hockeykarriär så här långt.
– En hockeytränare besökte min skola när jag var liten och erbjöd mig att komma på en träning och jag tackade ja. I början gillade jag faktiskt det inte riktigt, men sedan växte det på mig och jag blev förälskad i sporten och nu kan jag inte leva utan hockey. Jag spelade i Ukraina till och med jag var 14 år. Vårt lag blev inbjudna till en turnering i Polen och väl där fick jag en fråga om att fortsätta spela för ett lag där. Sedan dess har jag spelat sju säsonger i Polen.

Nu kommer du vara en Nybro Vikings-spelare kommande säsong. Vad gjorde att valet föll på just Nybro Vikings?
– Jag vill bli starkare och en bättre hockeyspelare. Jag tror att Nybro Vikings och tränarna här kan hjälpa mig på ett bra sätt.

Vad vet du om Nybro Vikings?
– Egentligen inte så mycket. Jag känner till att det är en bra förening att utvecklas i. Jag vet också att de har ett väldigt bra representationslag.

Du anlände till Nybro sent i torsdags kväll. Vad är dina första intryck av Nybro och Liljas Arena?
– Wow! NHL-style i omklädningsrummet. Arenan känns riktigt häftig!

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är målmedveten, orädd och vill gå mot mål. Jag är inte rädd för att göra ett misstag, då misstag kommer lära mig ännu mer och göra mig till en starkare hockeyspelare.

Nybro Vikings hälsar Oleg varmt välkommen till Nybro. Läs mer om Nybro Vikings Juniorsatsning, truppen och mycket annat här!

Är du intresserad av att spela i Nybro Vikings Juniorlag? Se kontaktuppgifter här!