Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

119350 kr

200000 kr

Bidra till Nybro Vikings U- och J-verksamhet via Vikingskronan som går av stapeln den 26 februari. Anmälan finns här: Vikingskronan 2022/2023
J20: Ny forward ansluter!

J20: Ny forward ansluter!

Publicerat

Säsongen är igång men det jobbas fortsatt hårt med lagbygget för Vikings J18 och J20. Senast in i truppen är forwarden Jakov Shevchenko. Jakov är har spelat juniorhockey i hemlandet Ukraina och Polen. Föregående säsong påbörjade han sin hockeyresa i Sverige med spel för Nynäshamns IF J18.

Han är väldigt taggad på att få representera Nybro Vikings. Jakov har viljan och strävan efter att utvecklas till en bättre hockeyspelare. Han gillar att analysera och skruva på detaljer i sitt spel för att kunna hjälpa laget framåt. Jakov beskrivs som en allround forward, en lagspelare som alltid sätter laget före jaget. Det ska bli kul att följa Jakovs resa tillsammans med laget och våra grymma tränare, säger U- och J-ansvarige Niklas Gottschlich.

Välkommen tillbaka till Sverige och denna gången Nybro. Spännande! Hur känns det?

– Tack så mycket! Efter en lång resa känns det i kropp och huvud. Men känslan nu när man är på plats är mycket god.

Förra säsongen spelade du i Nynäshamns IF. Innan dess har du har du lirat hemma i Ukraina men även en sejour i Polen. Berätta gärna kort om din hockeykarriär så långt.

– Jag har inte spelat hockey lika länge som många andra. Jag spelade fotboll som yngre och började med hockey senare än de flesta. Men jag har kämpat hårt och känner att jag kommit ifatt. Jag ser fram emot att lära mig ännu mer och träna hårt för att ta fler steg.

Nu kommer du vara en Nybro Vikings-spelare kommande säsong. Vad gjorde att valet föll på just Nybro Vikings?

– Det var flera intresserade klubbar i Sverige men Nybro Vikings det lag som presenterade de bästa förutsättningarna, så därför föll valet på Nybro.

Vad vet du om Nybro Vikings?

– Inte så mycket faktiskt, haha! Jag har på senare tid kollat Vikings hemsida och instagram, jag har försökt snappa upp så mycket som möjligt.

Vad är dina första intryck av Nybro och Liljas Arena?

– Arenan känns riktigt fin. Jag gillar verkligen omklädningsrummet och faciliteterna runt om isen. Det känns som man har allt man behöver och lite till. Grymt!

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Oh, svår fråga. Jag vill helst låta tränarna svara på den. Men, jag tycker jag är en lagspelare.

Shevchenko – Vi måste fråga. Vi vet att du kan spela hockey. Hur bra är du på fotboll?

– Jag spelade fotboll när jag var yngre innan hockey kom in i livet så jag känner att jag kan lira boll rätt så bra.

Bra på fotboll och så har du valt nummer 7 på det. Någon speciell tanke bakom det?

– Ja, faktiskt. Nummer 7 har alltid betytt något för mig. Jag har alltid spelat med nummer 7, ända sedan jag var liten. Både i fotboll och hockey. Kul att den fanns ledig.

Nybro Vikings hälsar Jakov varmt välkommen till Nybro. Läs mer om Nybro Vikings Juniorsatsning, truppen och mycket annat här!

Är du intresserad av att spela i Nybro Vikings Juniorlag? Se kontaktuppgifter här!