Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

119350 kr

200000 kr

Bidra till Nybro Vikings U- och J-verksamhet via Vikingskronan som går av stapeln den 26 februari. Anmälan finns här: Vikingskronan 2022/2023
J20: Ny back klar!

J20: Ny back klar!

Publicerat

Den senaste pusselbiten till J20-laget i Nybro Vikings är den kanadensiska backen Ryan Carey som närmast kommer från Toronto Predators i GMHL.

– Ryan har varit hos oss ett par veckor och har kommit in bra i gruppen. Återigen en väldigt ambitiös kille med stort hjärta för hockey. I Ryan får vi en detaljfokuserad, noggrann och träningsfokuserad back som kommer bli spännande att följa här hos oss i Nybro Vikings, säger Junioransvarige Niklas Gottschlich.

Välkommen till Sverige och Nybro, Ryan! Sportvärldens mest klassiska och kanske tyngsta fråga – Hur känns det?

– Jag är väldigt exalterad över att spela i Sverige och Nybro. Det är en overklig känsla att vara här och vara en del av en så bra organisation.

Du kommer från hockeyns förmodade huvudstad Toronto, Kanada. Berätta om din hockeyresa så här långt.

– Min hockeykarriär så här långt har varit bra. Jag har spelat juniorhockey och ofta fått chansen att spela i första backpar. Hårt jobb varje säsong för att förbereda för vad som kommer i framtiden.

Vad gjorde att valet föll på Sverige och Nybro Vikings?

– Min dröm har alltid varit att spela hockey på andra sidan Atlanten. Så när chansen kom tog jag den. Sverige är ett fint land och det är många skickliga hockeyspelare och Nybro erbjuder en bra hockeyutbildning. Jag sade ja och tog första bästa flyg.

Vad visste du om Nybro Vikings innan du kom och vad har du hunnit lära dig?

– Jag visste att det är ett ungt lag med många lovande spelare. Men inte så mycket mer. Men än så länge infriar Nybro alla förväntningar. Välskött lag med mycket bra tränare. Jag hoppas lära mig mycket.

Du anlände till Nybro för ett par veckor sedan och har hunnit bo in dig i staden. Vad är dina första intryck av Nybro stad, Nybros hockey och Liljas Arena?

– Jag kom hit för ett par veckor sedan och jag tycker Nybro är en vacker liten stad där alla är väldigt trevliga. Det är rent och allt ligger inom gångavstånd. Det känns toppen. När det gäller Nybro Vikings har alla varit väldigt välkomnande och alla jobbar hårt dag in, dag ut. Till slut ska vi nog kunna bygga något bra. Liljas Arena är fantastisk! Vi är väldigt lyckligt lottade att få spela och träna i så fina faciliteter. Arenan, gymmet, det stora lyxiga omklädningsrummet. Fantastiskt.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är en defensiv back. Jag gillar att använda kroppen för att separera motståndarnas spelare från pucken. Jag ser mig själv som en lagspelare.

När du inte spelar hockey, vad gör du gärna då?

– Jag kör gärna ett extra pass på gymmet i hallen annars utforskar jag gärna Nybro tillsammans med mina lagkamrater. Det blir en del häng på ett lokalt fik som jag verkligen gillar.

Det sägs att du ska vara med i en livestream och prata om din hockeyresa och andra ämnen. Ett program många NHL-spelare tidigare varit med i. Kan du berätta något om detta projekt?

– Ja, jag kommer vara med på en livestream med ett företag hemma i Kanada där vi kommer prata om vad det är som krävs för att komma dit du är idag i din hockeykarriär. Jag kommer prata om livet här i Sverige och Nybro och hur det är att spela hockey här. Det har oftast varit proffsspelare som deltagit i programmet som exempelvis Jamison Rees, Carolina Hurricanes och Zack Rinaldo, Philadelphia Flyers. Jag blir den första icke proffsspelaren att bli inbjuden och delta i programmet.

Spännande! Vi ser fram emot att se det men framförallt ser vi fram mot att se din utveckling i Nybro Vikings.

Nybro Vikings hälsar Ryan varmt välkommen till Nybro. Läs mer om Nybro Vikings Juniorsatsning, truppen och mycket annat här!

Är du intresserad av att spela i Nybro Vikings Juniorlag? Se kontaktuppgifter här!