Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

119350 kr

200000 kr

Bidra till Nybro Vikings U- och J-verksamhet via Vikingskronan som går av stapeln den 26 februari. Anmälan finns här: Vikingskronan 2022/2023
J20: Estländsk forward ansluter!

J20: Estländsk forward ansluter!

Publicerat

Nybro Vikings jobbar hårt för att utveckla och förbättra juniorverksamheten i föreningen. Lagbygget för Nybro Vikings J18- och J20-lag fortsätter och nu kan vi presentera en ny forward som är klar för J20-laget. Det är Estländske Ilja Grigorjev som ansluter från HC Panter Tallin.

– Det är en väldigt ambitiös och noggrann kille som ansluter. Han har stor passion för hockey och är väldigt taggad på att lära sig och utbilda sig ännu mer som hockeyspelare. Ilja beskrivs som en tålmodig och tekniskt duktig forward. Det kommer bli spännande att följa, berättar Junioransvarige Niklas Gottschlich.

Ilja har testat på juniorspel i både Estland och Finland. Även A-lagsspel i den Estländska ligan samt finska division 2. Han står även noterad för fem j-landskamper för Estland och vi har givetvis tagit ett snack med honom. Välkommen till Nybro Vikings! Hur känns det att vara på plats?

– Tack så mycket. Det känns väldigt spännande att få komma till Sverige och ett sådant spännande lag. Jag ser verkligen fram emot säsongen.

Du har spelat i både Estland och Finland tidigare. Berätta gärna kort om din karriär hittills?

– Jag har spelat hockey sedan jag var tre år. Min bror och pappa ledde mig in i hockeyvärlden. När jag var 17 beslutade jag mig för att flytta till Finland för att spela hockey och följa min dröm att bli hockeyspelare. Efter ett år i Finland flyttade jag tillbaka till Estland för att spela seniorhockey men kände att jag inte ville stanna där och började leta nya möjligheter och nu är jag här i Nybro. Det ska bli spännande och ser fram emot att lära mig mer och ta nästa kliv.

Nu blir det som sagt Sverige och Nybro Vikings. Vad gjorde att valet föll på Nybro Vikings?

– Jag har en agent som tagit fram olika alternativ till mig. Tillsammans jämför vi intressen från både min sida och klubbarnas. När Nybro Vikings dök upp förstod jag snabbt att Nybro Vikings skulle passa mig.

Vad vet du om Nybro Vikings?

– Jag vet att det är ett lovande lag. Allt görs för att utveckla individ och lag framåt. Det är väldigt bra ledare i klubben som jag känner kan hjälpa både laget och enskilda spelaren att bli bättre. Jag tror och hoppas vi kommer nå våra mål tillsammans.

Hur skulle du beskriva dig som hockeyspelare?

– Jag är en lugn person vilket också speglar sig på isen. Jag hanterar mina känslor under match på ett bra sätt och ger aldrig upp och försöker alltid hitta en väg. Jag gillar och tränar ofta klubbteknik och skott.

Nybro Vikings hälsar Ilja varmt välkommen till Nybro. Läs mer om Nybro Vikings Juniorsatsning, truppen och mycket annat här!

Är du intresserad av att spela i Nybro Vikings Juniorlag? Se kontaktuppgifter här!