Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

119350 kr

200000 kr

Bidra till Nybro Vikings U- och J-verksamhet via Vikingskronan som går av stapeln den 26 februari. Anmälan finns här: Vikingskronan 2022/2023
J18: Ny målvakt klar!

J18: Ny målvakt klar!

Publicerat

Säsongen är igång men bakom kulisserna jobbas det fortsatt med lagbygget för Vikings J18 och J20. Senast in i truppen är målvakten Trey Hoffman som kommer från Minnesota i USA.

– Trey har varit hos oss ett par veckor nu och har kommit in bra i gruppen. En ambitiös kille med stort hockeyhjärta som kommer lira i vårt lovande J18-lag, säger Niklas Gottschlich.

Välkommen till Sverige Trey. Spännande! Hur känns det?

– Det känns riktigt bra att vara i Sverige och Nybro. Fint land, trevlig stad och bra hockey.

Du kommer från Minnesota, en välkänd hockeystat i USA. Berätta om din hockeyresa så här långt.

– Jag spelade ungdomshockey med Osseo Maple Grove och sedan två säsonger High School-hockey innan jag fick denna möjligheten i Sverige.

Du har varit och tränat Collegehockey innan väskan packades för Sverige och Nybro. Vad gjorde att valet föll på Nybro?

– Det stämmer, det var väldigt bra träning på hög nivå. Jag lärde mig mycket. Men det var just träning. Jag vill spela fler matcher för att utvecklas och sökte därför en klubb som skulle passa mig. När chansen att spela för Nybro Vikings dök upp var det inte mycket att fundera på. Spelschemat är fullpackat, tränarna har stor erfarenhet och jag tror och hoppas jag kommer utvecklas riktigt bra här i Nybro.

Vad visste du om Nybro Vikings innan du kom och vad har du hunnit lära dig?

– Inte så mycket alls. Jag förstod snabbt att det är en toppförening i sin liga och att de har bra lag och än så länge stämmer det överens med vad jag ser och känner. Alla i förening bryr sig och vill att jobbet ska bli gjort på ett så bra sätt som möjligt och samtidigt, hela tiden, sträva efter att göra det ännu bättre.

Vad är dina första intryck av Nybro stad, Nybros hockey och Liljas Arena?

– Nybro stad är vacker. Ett lugnt och trevligt ställe där man märker att befolkningen är vänliga och bryr sig. Man märker också att folk sluter upp kring Vikings. Hockeyn är lite annorlunda mot vad jag är van vid i Minnesota. Liten rink och allt det där men jag kommer vänja mig. Liljas Arena är otrolig! Vi har grymma lokaler. Jag trivs riktigt bra.

Hur skulle du beskriva dig själv som målvakt?

– Tränarna borde egentligen svara på frågan. Jag tycker att jag är en ganska lugn men samtidigt rörlig målvakt som läser spelet bra sätt. Jag kommer jobba på alla detaljer för att anpassa mitt spel, lära mig mer och framförallt hjälpa laget.

Nybro Vikings hälsar Trey varmt välkommen till Nybro. Läs mer om Nybro Vikings Juniorsatsning, truppen och mycket annat här!

Är du intresserad av att spela i Nybro Vikings Juniorlag? Se kontaktuppgifter här!