Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

119350 kr

200000 kr

Bidra till Nybro Vikings U- och J-verksamhet via Vikingskronan som går av stapeln den 26 februari. Anmälan finns här: Vikingskronan 2022/2023
Information från Nybro Vikings

Information från Nybro Vikings

Publicerat

För en dryg vecka sedan konstaterades de första fallen av covid i truppen. Matcher har ställts in löpande och fortsätter att göra så. 

Fram till dagens datum har totalt 11 spelare i Nybro Vikings testats positivt för covid-19. Även en ledare har testats positivt. Vår bedömning är dock att vi tack vare att vi snabbt upphörde med A-lagsverksamheten kunnat stoppa smittspridningen inom laget.

Sedan den 11 januari har matcherna mot Mariestad och Väsby skjutits upp. Nu står det också klart att onsdagens match mot Vimmerby  (19/1) samt lördagens derbymatch mot Kalmar HC (22/1) skjuts upp.

– I Nybro Vikings har vi flera spelare som ännu befinner sig i karantän. Vi hoppas att vi kommer kunna komma igång och spela matcher igen den 26/1 när vi möter HC Dalen borta, säger Kim Ahlqvist, styrelseordförande i Nybro Vikings.

Nybro Vikings A-lag kommer nu att träna med de spelare som är friska och de som varit sjuka ansluter när de klivit ur sin karantän.

– Idag är det en så pass utbredd smitta i hela samhället att det är svårt att hålla smittan utanför truppen även att de inte träffas sinsemellan. Vi får ta detta vecka för vecka nu och insjuknar enskilda spelare får de isoleras hemma och våra friska spelare träna vidare. Vi kommer hantera detta från fall till fall, säger Kim Ahlqvist.

Foto: Leif Hellerin