Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

62450 kr

200000 kr

Ikonen återvänder!

Ikonen återvänder!

Publicerat

Det har varit sommarens stora snackis, men nu är det alltså klart. Nybroikonen Jonny Ågren återvänder till Nybro efter en och en halv säsong i Karlskrona.
– Det känns jättebra att vara tillbaka, kommenterar Jonny själv mycket nöjt.

Det finns få spelare som har varit lika stora ikoner för sitt lag som Jonny Ågren har varit för Nybro. Därför har det inte bara känts lite märkligt att inte ha haft nummer 36 i laguppställningen under de senaste tiden, utan snarare direkt fel. Nu är dock allt som det ska igen. Nummer 36 ska återigen beträda Victoriahallens is. Något som Ågren själv också är mycket glad över.
– Jag ser verkligen fram emot det. Ett mycket intressant lag och en arena som ska renoveras. Det känns verkligen jätteroligt att få vara en del av det.

Fått träna med Nybro
Under sejouren i Karlskrona fick dock den nu 33-årige Kalmarsonen uppleva mycket. Glädjen vid avancemanget, där Jonny själv var en av de stora huvudpersonerna. Men också fjolårssäsongen, där en ljumskskada hämmade honom rejält under de matcher han spelade. Sedan kom utlåningen till Nybro i februari, där det hann bli tre matcher och två mål innan kontraktet var räddat och säsongen
färdigspelad. Därefter var det en lång väntan. Dels att problemen med ljumsken skulle läka och även väntan på att Karlskrona skulle förklara vad de hade tänkt sig då Jonny hade ett år kvar på kontraktet.
– Det var ganska konstigt egentligen. Jag har försökt få kontakt med Karlskrona, men de har inte velat att jag ska vara med. Men jag har fått träna med Nybro istället och det är jag glad för. Nu ser jag verkligen fram emot att satsa här!

Hur står det till med ljumsken?
– Ja, det förstår jag att det är många som undrar. Men jag har kört för fullt under tre veckor med laget och allt känns riktigt bra, det är väl det svaret jag kan ge.

Eftersom han tränat med laget sedan Nybro först gick på is, så är det knappast någon ny bekantskap som hoppar in i omklädningsrummet lagom till träningsmatchandet. Jonny är tvärtom redan en i gänget, och har självklart hunnit bilda sig en uppfattning om sina nya lagkamrater.
– Ett ungt lag med många som vill framåt i sina karriärer och kämpar hårt för det. Det verkar vara ett bra gäng.

Vad tror du om era chanser i år?
– Vi har lika goda chanser att gå till allettan som alla andra lag innan serien har börjat. Vi ska kriga stenhårt för en topp fyra-placering helt klart!

OSKAR FRANSSON