Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

133010 kr

200000 kr

Vill du handla i Vikingsshoppen? Den är öppen under kansliets öppettider samt matchdagar! Varmt välkommen!
Här är alla som ska läsa Hockeyprofilen 2022/2023

Här är alla som ska läsa Hockeyprofilen 2022/2023

Publicerat

För ett drygt år sedan kämpade Nybro Vikings med numerären i J18 respektive J20. Ett år senare har satsningen som lanserades börjat bära frukt. Jonny Ågren har tillsammans med Andreas Holfelt lett föreningens J-lag och tagit flera kliv under säsongen 21/22. Parallellt med detta har föreningens U- och J-ansvarige Niklas Gottschlich arbetat med att stärka organisationen, strukturen och öka numerären. 

Vårt intensiva arbete har nu även lyft vår hockeyprofil. Dels väljer många av våra egna ungdomar att läsa hockeyprofilen men vad som också är väldigt roligt är att hela fem spelare väljer att flytta från annan ort till Nybro för att ta plats i våra J-lag under Jonny Ågrens och Andreas Holfelts ledning.

– Det är väldigt glädjande att vi för första gången på mycket länge kan välkomna spelare utifrån till vår utbildning och satsning på juniorverksamheten i Nybro, säger Nybro Vikings U- och J-ansvarig Niklas Gottschlich.

Nytt inför kommande säsong är att Jonny Ågrens engagemang i föreningen ökar. Jonny kommer att leda Hockeyprofilen på Åkrahällskolan vilket innebär att Henric Gustavsson tackar för sig.

– Arbetet med att stärka vår juniorsatsning tillsammans med Åkrahällskolan kommer såklart fortsätta och vi vill bara bli bättre och bättre. Än finns det dessutom plats för ytterligare intresserade om man fortfarande klurar på vart man vill gå sin hockeyutbildning. Slutligen vill jag passa på att tacka Henric Gustavsson för hans stora engagemang på Hockeyprofilen, säger Niklas Gottschlich.

Vi vill även passa på att tacka av studenterna Alfred Klaesson och Edwin Dabäck som gått på Nybro Vikings och Åkrahällskolans Hockeyprofil under tre år. Men än vill vi inte skiljas åt. Både Alfred och Edwin återfinns i Nybro Vikings J20 även kommande säsong.

Spelare som går Nybro Vikings och Åkrahällskolans Hockeyprofil säsongen 2022/23:

Målvakter

Linus Helgesson
Moderklubb: Lenhovda IF

Backar

Theo Johansson
Moderklubb: Nybro Vikings IF

(NY) Isak Dabäck
Moderklubb: Nybro Vikings IF

(NY) Markus Ellberg Nilsson
Moderklubb: Limhamn HK

(NY) Anton Sjödahl
Moderklubb: Växjö Lakers HC

(NY) Melwin Karlsson Ljunggren
Moderklubb: Nybro Vikings IF

Forwards

Otto Diesner
Moderklubb: Nybro Vikings IF

Rasmus Wiksten
Moderklubb: Nybro Vikings IF

Filip Olsson
Moderklubb: Nybro Vikings IF

Alwin Ståhlgren
Moderklubb: Nybro Vikings IF

(NY) Wille Axenklev
Moderklubb: Lund Giants HC

(NY) Milton Andersén
Moderklubb: Karlskrona HK

(NY) Ludwig Folbert
Moderklubb: Karlskrona HK

(NY) Viggo Mårdbrink
Moderklubb: Sudrets HC

(NY) Erik Gruvhagen
Moderklubb: Nybro Vikings IF