Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

109200 kr

200000 kr

Förlust mot Hudiksvall med uddamålet

Förlust mot Hudiksvall med uddamålet

Publicerat

Nybro Vikings förlorar med uddamålet i lördagens bortamatch mot Hudiksvalls HC, slutresultatet skrivs till 3-2.

Under lördagseftermiddagen spelade Nybro Vikings den andra matchen i Kvalserien till Hockeyallsvenskan när Hudiksvalls HC stod för motståndet på bortais. I den första perioden är det jämnt spel inledningsvis, hemmalaget för spelet mer och mer ju längre perioden går men det är också mycket tack vare två powerplay. Nybro gör det bra i boxplay men i det andra numerära underläget så lyckas hemmalaget göra 1-0 via en retur i periodens sista minut. Vikings bästa läge har Hannes Johansson som så när lyckas få in pucken.

I mellanakten får Nybro chansen i powerplay några minuter in i perioden och genom ett flygande anfall signerat Adam Persson och Hannes Johansson kommer kvitteringen till 1-1 när Johansson hittar Persson. Vikings är på väg att ta över spelet en del men hemmalaget återtar initiativet i matchen kort efter kvittering när Nybroförsvaret blir väl passivt och 2-1 kommer. Bortalaget skapar ett par lägen för en kvittering men det är underläge inför den tredje perioden.

I den tredje perioden jobbar Nybro sig in i perioden och hittar en kvittering till 2-2 genom Jouka Juhola, fint framspelad av Hannes Johansson. Kort därefter hittar domaren en väldigt tveksam utvisning på en Nybrospelare och även i hemmalagets powerplay missar domaren en solklar fasthållning på hemmaspelare, tyvärr gör Hudiksvall 3-2 i det powerplay-läget och det visar sig bli matchavgörande. Vikings spelar med sex man i slutet av matchen när kvitteringen jagas men utan att lyckas göra fler mål.

Nybro Vikings spelar nästa omgång i Kvalserien till Hockeyallsvenskan på tisdag den 12 april mot HC Dalen i Liljas Arena, nedsläpp kl. 19.00. Köp din biljett här!

Hudiksvalls HC – Nybro Vikings 3-2 (1–0, 1-1, 1-1)
Målen: 1-0 (19.03) PP1 Adam Byström Johansson (Max Wahlgren, Hannes Lindström), 1-1 (25.10) PP1 Adam Persson (Hannes Johansson, Viktor Bolin), 2-1 (26.57) Gustav Nielsen (Henrik Olsén), 2-2 (44.10) Jouka Juhola (Hannes Johansson, Axel Lindström), 3-2 (47.07) PP1 Jesper Wiberg
Skott: 33-24 (16-5, 10-10, 7-9)
Domare: Alexander Jidemo
Publik: 1112