Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

119350 kr

200000 kr

Bidra till Nybro Vikings U- och J-verksamhet via Vikingskronan som går av stapeln den 26 februari. Anmälan finns här: Vikingskronan 2022/2023
Eltonius: ”Vi har skapat en bra trygghet i försvaret”

Eltonius: ”Vi har skapat en bra trygghet i försvaret”

Publicerat

Det är återigen dags för hemmamatch i Liljas Arena under torsdagskvällen och det är återigen Hanvikens SK som står för motståndet. Lagen möttes så sent som igår och då var det Nybro Vikings som tog med sig de tre poängen.

Datum: Torsdag den 30 december
Nedsläpp: 19.00
Arena: Liljas Arena
Biljetter: Köp din biljett här!
Publikrestriktioner: All information finns här!
Livesändning: Matchen livesänds via Nybro Vikings livesändning!

Hemsidan tog ett snack med målvakten Pontus Eltonius:

Det blev sjätte raka segern i Allettan senast mot Hanviken, dina tankar om matchen?

– Jag tycker inte vi gör vår bästa match, det blir lite svängigt med mycket utvisningar och vi kommer inte riktigt upp i vår kapacitet. Men vi lyckas vinna och ta med oss tre poäng hem och det är de viktigaste.

Endast 6 insläppta mål på lika många matcher, hur ser samarbetet ut mellan er målvakter och utespelare?

– Jag tycker att samarbetet mellan mig och Robin samt försvaret har fungerat grymt bra, vi håller motståndaren på utsidan och låter dem ta de ”sämre” avsluten från kanterna och vi försöker hela tiden att ge dem sämsta möjliga skottläge. Sen har vi en bra kommunikation och laget offrar sig och täcker skott och jobbar hem. Vi har skapat en bra trygghet i försvaret där vi litar på vårt spel. Det är nyckeln till att vi har släppt in lite mål skulle jag säga.

Nu väntar returmöte mot Hanviken. Hur går tankarna inför matchen?

– Det ska bli en rolig match! Nu har vi fått oss en tydligare bild av hur Hanviken är och vi vet lite vad som väntar. Så det är bara ut och köra!

Lycka till och kör hårt!

– Tack så mycket!

Truppläget i Nybro Vikings är enligt följande; Erik Lindström är avstängd i ytterligare 3 matcher. Niklas Dahlberg kör rehab för sin underkroppsskada. Markus Ruuskanen har en lättare överkroppskänning. Eero Savilahti tränar för fullt och är aktuell för spel, matchtruppen tas ut i sin helhet under matchdagen.