Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

109200 kr

200000 kr

Vikingsshoppen i Liljas Arena håller öppen vardagar 09.00 - 15.00! Vid annan önskad tid för att handla i shoppen kontakta Nybro Vikings kansli, tel 0481 - 140 71. Passa på att köpa julklapparna hos Nybro Vikings! Varmt Välkomna!
Det här är Jonny Ågren: ”Det är minnen jag har med mig hela livet”

Det här är Jonny Ågren: ”Det är minnen jag har med mig hela livet”

Publicerat

Lördagen den 19 februari hissas tröja nummer 36 i Liljas arena för att hedra Jonny Ågrens insatser som spelare för Nybro Vikings, 632 matcher under 18 säsonger som resulterat i 451 poäng varav 240 mål.

Vägen hit började i mitten av 80-talet i Berga i Kalmar när Jonnys föräldrar tog med honom på ishockeyträning. Det blev kärlek till hockeyn direkt, framför allt för att det är en lagsport och för kompisarnas skull.

Någon gång vid 14–15 års ålder byter Jonny Ågren över till Nybro IF för att få spela med ett bättre juniorlag än det i Kalmar, berättar han. Trots det bättre juniorlaget visade det sig snart att Jonny var redo för mer och redan efter ett par år i föreningen, blott 16 år gammal, gjorde han debut i A-laget som då spelade i Division II.

När jag ringer Jonny Ågren berättar han att han fortfarande är aktiv i föreningen som ledare för ungdomsverksamheten. Dels är han huvudansvarig för Juniorverksamheten och hjälper även till med U16. 

Hur kommer det sig att du blev kvar i Nybro så länge? 

 – Jag fick vara med på en fantastisk resa. Laget växte och efterhand kom det också en satsning från föreningen. Det gav många fantastiska år, grymma lagkamrater som blivit vänner för livet, hockeykulturen i Nybro och stödet från publiken och så fann jag kärleken här också, säger Jonny. 

Vad var dina styrkor på isen?

– Stark med pucken, svår att ta pucken ifrån, gick rakt på mål, hittade nätet. Jag gillade spelet framme vid målvakten väldigt mycket.

När jag läser om dig på statistiksajten Elite Prospects ser jag förutom alla säsonger i Nybro och alla matcher och mål även en hel del utvisningsminuter. Har du någon kommentar till det? Jonny skrattar till:

– Ja, det var mycket känslor när jag spelade och ibland också svårt att acceptera en del domslut.

Var det någon spelare som du bråkade mer med än andra?

– Ha, ha, det var många. Det fanns nog en del som tyckte att det var kul att bråka med mig också, men Jonas Finn Olsson i Västerås tyckte jag var rolig att retas med. 

Av allt som du varit med om i Vikings, vilka är dina bästa minnen?

– När vi gick upp i Allsvenskan och mottagandet vi fick i stan. Jag tror det var en söndag och vi kom hem mitt i natten och möttes av brandbilar som lotsade oss in i stan och i arenan stod det folk och väntade på oss trots att klockan var 1–2 på natten. Fantastiskt hur staden ställde upp för oss. Det är minnen man har med sig hela livet, säger Jonny och fortsätter:

– Sedan minns jag fredagsmatcherna. Jag älskade att spela fredagsmatcher mot lag som AIK och Leksand. Arenan var full redan vid uppvärmningen och publiken sjöng och stöttade. Och derbyna mot Växjö och Oskarshamn, dem minns jag också. Det var de roligaste lagen att möta.

Nu kommer din tröja hissas i Liljas Arena. Hur känns det?

– Det känns ju lite galet egentligen! Jag hade inte en tanke på något sådant när jag som 16-åring kom upp i A-laget. Jag har varit stolt många gånger när jag spelat för Nybro Vikings, men på lördag är jag som stoltast. Jag är oerhört glad för detta och det kommer säkert bli känslosamt. Jag tänker också på alla lagkamrater, på alla i föreningen som gjorde att jag trivdes så bra och stannade så länge. Jag har älskat spela varje match för Nybro.

Jonny Ågrens tröja hissas till taket vid cirka 17.55, det vill säga strax före nedsläpp i derby mellan Nybro Vikings och Kalmar HC. Storpublik väntas. Har du inte säkrat din biljett? Gör det genom att klicka här! 

Text: Sven Eriksson