Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

Coronamiljonen

Coronamiljonen

Vi bakom Coronamiljonen

I somras träffades vi, ett antal personer med ett stort hjärta för Nybro Vikings med siktet inställt på att stötta vår förening som drabbats hårt av coronapandemin. Trots att man sannolikt under hösten kommer kunna ta in 500 åskådare är det långt ifrån de 1600 man normalt har på plats under hemmamatcherna. Detta tillsammans med att Pay per view inte längre resulterar i någon större intäkt har fått oss att agera.

Vi som kommer arbeta mot att inbringa en miljon kronor till Nybro Vikings under säsongen 2020/2021 är idag Christoffer Bernhardsson, Mattias Lindfors, Niklas Gottschlich, Stefan Strandell, Henrik Halling, Måns Håkansson och Henrik Karlsson. Men detta är inte möjligt utan alla supportrars och Nybros näringslivs stöd.

Vad är Coronamiljonen?

Coronamiljonen är ett samlingsnamn för många kommande projekt från oss som en extern kraft vars mål är att försöka hjälpa Nybro Vikings att fylla det ekonomiskt svarta hål som Covid-19 sakta men säkert borrar i klubben nu när världen inte är sig lik. Liljas Arena inte är sig likt. Nybro Vikings inte är sig likt.

Varför Coronamiljonen?

På grund av rådande läge kommer Nybro Vikings i princip inte kunna sälja några matchbiljetter. I skrivande stund gäller fortsatt 50 personer som max. Skulle man öka till 500 personer kommer Nybro Vikings fortfarande i princip inte kunna sälja några biljetter eftersom Nybro Vikings kommer ha nått maxtaket gällande publik redan i ett tidigt skede. Detta med anledning av de många säsongskort man sålde i våras. En intäkt som alltså redan är budgeterad. En normal match inbringar cirka 100 000 kronor i vinst för föreningen. Nu kan Nybro Vikings landa på 10 000 kronor eller i bästa fall uppemot 30 000 kronor om Nybro Vikings får sälja omkring 100 matchbiljetter också. Det är ett inkomstbortfall på 70 000-90 000 kronor per match. Under en grundserie är detta ett bortfall på närmare 1 000 000 kronor. I ett värsta läge fortsätter detta också efter nyår med ytterligare väsentliga intäktsbortfall. Lösbiljetter är Nybro Vikings största intäkt.

Webbsändningar

Det kommer ju vara fler tittare på webbsändningarna MEN det innebär tyvärr inte att Nybro Vikings kommer öka sina intäkter via Pay per view, Detta på grund av att ligaorganisationen Hockeyettan sålt ljud- och bildrättigheterna till ATG/Kanal75 är det ATG/Kanal75 som får intäkterna i samband med webbsändningarna. Det innebär således att vi inte få mer i ersättning för våra sändningar om det är 4 000 som tittar på en match än om det vore 82 personer. Vi i vår grupp har således försökt hitta nya, och väl beprövade gamla vägar som kommer gå live den 1 oktober. Projektet Coronomiljonen kommer sedan fortgå och fyllas på med nyheter under säsongen. Vi vill redan nu presentera kommande premiärprodukter.

Alla våra projekt

Vikings Virtuella Produkter, Liljas Arena-poster, Tygpåse, Tradera, Profilbrickan, Supporterspelaren och Klubbhjärta.
Vill du skänka valfritt belopp är swishen alltid öppen, 123 28 38 217. Märk gärna ditt bidrag med Coronamiljonen.

Tack för att du är med och bidrar till Coronamiljonen och stöttar Nybro Vikings!